Book your transfer faster and easier on our new website!

Rezervirajte svoj transfer sada

Od: izaberite sa popisa choose transfer start
Do: izaberite sa popisa choose transfer destination

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50

Transfer od zračne luke Split do Dubrovnika

airport service Transfer u jednom smjeru

airport service Povratni transfer

DUBROVNIK

taxi transfer Dubrovnik Dubrovnik, biser Jadrana, grad jedinstvene kulturne i političke povijesti, je dio UNESCO-ovog popisa svjetske baštine od 1979. godine. Svoju samostalnost doživljava nakon 13. stoljeća kada se razvija Dubrovačka republika, trgovačka sila Mediterana. Dubrovčani su čuvali slobodu trgovačkim i diplomatskim odnosima, ali i jakim obrambenim zidinama te tvrđavama. Dubrovnik je bio grad moći, bogatstva i luksuza, mjesto urbanog sjedišta Jadranskog mora.Arheologija na ovim prostorima veoma je uvjerljiva i dokazuje kontinuitet kulture od prapovijesti, preko antike do ranog srednjovjekovnog hrvatskog razdoblja. Ovaj grad često nazivaju osobnom kartom Hrvatske za svijet.

I danas su najveća atrakcija masivne zidine, dužine 2 km, visine 25m, s tvrđavama i kulama. Građene su i dograđivane od 12. do druge polovice 17.stoljeća S istoka grad čuva tvrđava Revelin, a sa zapada tvrđava Lovrijenac. Dubrovnik je grad koji je po svemu metropola Hrvatske u kulturnom, civilizacijskom i gospodarskom pogledu.

Dubrovnik se nalazi na južnom Jadranu. Grad se razvio na istočnoj obali Jadranskog mora, gdje prestaje niz jadranskih otoka i počinje otvoreno more. Leži na južnim padinama i u podnožju brda Srđ. Šire dubrovačko područje obuhvaća uski primorski pojas dug oko 250 km, koji se proteže od Kleka na zapadu do Sutorine i rta Prevlaka na istoku.

Područje Grada Dubrovnika, prema popisu stanovništva iz 2001.ima 43.770 stanovnika (uključujući i radnike u inozemstvu).


KLIMA
• Srednja godišnja temperatura: 16,4 °C
• Srednja vrijednost temperature zraka najhladnijeg mjeseca (siječanj): 7,9 °C
• Srednja vrijednost temperature zraka najtoplijeg mjeseca (kolovoz): 24,2 °C
• Salinitet mora: 38 ‰

Ima više od 250 sunčanih dana u godini. Srednja godišnja temperatura je 16,4 °C, a ljetna 26 °C. Snijeg i niske temperature prava su rijetkost. Najhladniji mjesec u godini je siječanj, a najtopliji kolovoz. Sezona kupanja traje od travnja do listopada. U godini ima 109 kišnih dana, a ljeti samo 14. Grad od bure štiti brdo Srđ, a od udara juga otočić Lokrum.

PLAŽE & GASTRONOMIJA

taxi transfer dubrovnik PLAŽE
Razlozi zašto su dubrovačke plaže toliko hvaljene po cijelom svijetu su mnogobrojni; toplo i kristalno čisto more, čija je kvaliteta znanstveno dokazana prema standardima EU, opravdava često korišteni slogan: „Hrvatska, Mediteran kakav je nekada bio..“ Plaža na širem dubrovačkom području ima jako mnogo. Razlog tome je što je ovaj predio Hrvatske orjentiranan gotovo isključivo na turizam i potpuno slobodan od industrije. Većina dubrovačkih hotela ima 'svoje' plaže, zapravo riječ je o javnim plažama na kojima se ujedno kupaju i turisti koji odsjednu u obližnjem hotelu. Sve ove plaže su izuzetno bogate sadržajima, moguće je iznajmljivanja ležaljki, suncobrana, jet-ski-a, kajaka i drugih plovila. Gotovo svaka plaža ima kafiće i restorane, i u neposrednoj blizini ili na samoj plaži sportske terene i mogućnost iznajmljivanja sportske opreme.

Plaža Banje – Dubrovnik; Najpopularnija je plaža u Dubrovniku ponajprije zbog atraktivnog pogleda na stari grad Dubrovnika, njegove kule i zidine. U blizini je i otočić Lokrum kojeg turisti mogu posjetit vozeći pedaline ili brodiće, te ujedno nudi i mnogobrojne rekreativne i ugostiteljske sadržaje.

Ostale plaže:
Buža (Zanimljiva plaža sa druge strane zidina), Copacabana (Obiteljska plaža sa mnogo sadržaja), Sv.Jakov (Plaža sa predivnim pogledom na Grad), Danče (Tradicionalna dubrovačka plaža), Neptun (Plaža hotela Neptun), President (Plaža hotela President), Bellevue (Plaža podno hotela Bellevue), Lapadske plaže (Plaže u prelijepom zaljevu Sumratin, poznatijem kao Uvala Lapad)

taxi transfer dubrovnik GASTRONOMIJA
Dubrovačke delicije su jednostavne, bez puno dodataka, spravljene na jednostavan način, uz obilato korištenje maslinovog ulja koje ističe sočni okus namirnica iz prirode. Gastro ponuda dubrovačkih restorana je šarolika i raznovrsna, prilagođena različitosti gostiju od kojih neki žele u konobama kušati izvornu, narodnu hranu, dobar pršut ili sir iz ulja, salatu od hobotnice, zelenu menestru ili šporke makarule, u ulju pržene gerice ili na gradelama pripravljene sarđele, do onih koje žele ugođaj vrhunskog restorana i prvoklasne usluge, gdje se poslužuje najsvežija morska riba iz Jadranskih dubina, školjke iz čistoga mora i ostale slične delicije pripremljene na način koji će zadovoljiti i najzahtjevnijeg gurmana.

U gastro ponudi je i popularni sushi koji je postao imperativ i zapadne kuhinje ili fantastična profinjena francuska kuhinja smještena u atraktivne prostore dubrovačke arhitekture, dobar steak kojega se ne bi posramili ni pravi argentinski restorani. Mlađim gostima i njihovom ubrzanom avanturističkom duhu prilagođeni su fast-food ugostiteljski objekti ili pizzerie, omanji lokalni restorančići na čijim su jelovnicima i jela jednostavne dalmatinske i ostalih kuhinja.

OSTALO

taxi transfer dubrovnik nightlife NOĆNI ŽIVOT
U Dubrovniku se uz mnoštvo restorana nalazi i veliki broj kafića. Neki od njih nalaze se na samom Stradunu , a neki u poprečnim ulicama i okolnim trgovima. U večernjim satima većina dubrovačkih kafića radi do ranih jutarnjih sati (posebno u ljetnim mjesecima). Uz kafiće koje ćete naći u poprečnim ulicama paralelno sa Stradunom, možete se zabaviti u disco clubu Fuego na Pilama, disco klubu Factory, noćnom klubu Capitano ili noćnom klubu East-West na plaži Banje.
taxi transfer dubrovnik shopping LUKSUZNI SHOPPING
U povijesnoj jezgri nalazi se čitav niz atraktivnih brendiranih butika koji se „otkrivaju“ u laganoj šetnji. Iako ga najčešće vezuju uz žene, sve teže mu odolijevaju i muškarci. Dubrovnik još uvijek nema svoju ulicu na kojoj bi bili zgusnuti luksuzni butici jedan do drugoga, poput Oxford i Bond Street-a u Londonu, Avenue des Champs Elysees u Parizu, Pete avenije u New Yorku ili Montenaoileone u Milanu, ali draž je šetajući Stradunom ili okolnim uličicama naići na fino uređene i opremljene dućane sa svjetskim brandovima.