Book your transfer faster and easier on our new website!

Book your transfer now

From: select from list choose transfer start
To: select from list choose transfer destination

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50

Transfer från Split flygplats till Dubrovnik

airport service Ett sätt att överföra

airport service Återgå överföra

DUBROVNIK

taxi transfer Dubrovnik Dubrovnik är pärlan i Adriatiska havet, stad unika kulturella och politiska historia, en del av UNESCO: s världsarvslista sedan 1979. år. Dess oberoende upplever efter den 13: e talet, då utvecklingen av Dubrovnik Republiken, handelsmakt av Medelhavet.

Dubrovnik vaktade fri handel och diplomatiska förbindelser, men också en stark defensiv murar och torn. Dubrovnik var en stad av makt, rikedom och lyx, är platsen för den urbana platserna i Adriatiska havet mora.Arheologija på detta område mycket övertygande och visar att kontinuitet i kultur från förhistoria genom antiken till tidig medeltida kroatiska perioder. Den här staden kallas ofta kroatiska identitetskort för världen.

Redan i dag den största attraktionen av den massiva väggar 2 km lång, 25m hög med fästningar och torn. De är byggda av byggandet av 12 fram till andra halvan av det 17th århundradet från öst, håller staden Revelin fästning, en fästning från väster Lovrijenac fortet. Dubrovnik är en stad som alla Kroatiens huvudstad i det kulturella, civilisationssjukdomar och ekonomiskt.

Dubrovnik ligger i södra Adriatiska havet. Staden utvecklas på östra kusten av Adriatiska havet, där antalet öar i Adriatiska havet och det öppna havet börjar. Det ligger på den södra sluttningar och foten Srđ. Det bredare Dubrovnik området omfattar den smala kustremsa, ca 250 km lång och sträcker sig från Klek i väster till Sutorina och Prevlaka i öst Cape.


KLIMAT
• Genomsnittlig årlig temperatur: 16,4 ° C
• Medeltemperatur kallaste månaden (januari): 7.9 ° C
• Medeltemperatur varmaste månaden (augusti): 24.2 ° C
• Salthalten: 38 ‰

Det finns mer än 250 soldagar per år. Medeltemperaturen är 16,4 ° C och sommar 26 ° C. Snö och låga temperaturer rättigheter är sällsynta. Den kallaste månaden på året är januari och den varmaste augusti i simning säsongen varar från april till oktober. Året har 109 regniga dagar på sommaren, skyddar bara 14 Stad fat Hill Sr, och effekterna av den södra ön Lokrum.

STRÄNDER & GASTRONOMI

taxi transfer dubrovnik STRÄNDER
Varför så många hyllade Dubrovnik stränder runt om i världen är många, varmt och kristallklart vatten, vars kvalitet är vetenskapligt bevisat att EU: s normer, motiveras ofta slogan: "Kroatien, Medelhavet som det en gång var .. Strand i ett större Dubrovnik området är ganska stor. Anledningen är att denna del av kroatiska orjentiranan nästan uteslutande på turism och är helt fri från industrin. De flesta av Dubrovniks hotell har "deras" strand, i själva verket är det offentliga stränder där simning och även de turister som bor på ett närbeläget hotell. Alla dessa stränder är mycket rik på innehåll, är det möjligt att hyra stolar, parasoller, jet-ski, kajaker och andra fartyg. Nästan alla stränder har kaféer och restauranger, samt nära eller på stranden, idrottsplatser och möjligheten att hyra sportutrustning.

Beach Banja - Dubrovnik, den mest populära stränderna i Dubrovnik, främst på grund av vacker utsikt över gamla stan i Dubrovnik, sina torn och murar. I närheten ligger ön Lokrum som turister kan besöka eller kör trampbåtar och erbjuder även många rekreations-och storkök.

Andra stränder:
Buza (Intressant stranden på andra sidan väggen), Copacabana (Familj strand med massor av innehåll), Sv.Jakov (Strand med vacker utsikt över staden), dansa (traditionell Dubrovnik stränder), Neptun (Hotel Neptun Beach) Ordförande (Hotel President strand), Bellevue (hotell Bellevue strand), Lapadske Plaze (stränder i den vackra bukten Sumratin)

taxi transfer dubrovnik GASTRONOMI
Dubrovnik rätter är enkla, utan många statister, beredd på ett enkelt sätt med onödigt stor användning av olivolja, som betonar saftiga smaken av mat från naturen. Dubrovnik Gastronomi Restaurangen är färgstark och mångfasetterad och kundanpassade olika gäster, av vilka vissa vill smaka på vinkällare, original, folk mat, god skinka eller ost i olivolja, bläckfisk sallad, grön pasta eller skrapa makaroner, stekta i olja eller grillad Geric beredd sarđele till dem som vill uppleva restauranger och förstklassig service, om det främjar senaste saltvattenfiskar från djupet av Adriatiska havet, från den rena snäckskal och liknande delikatesser beredda på ett sätt som kommer att tillfredsställa även de mest krävande finsmakare.

Det gastronomiska utbudet är en populär sushi som har blivit tvingande och västerländsk mat och fantastiska raffinerade franska köket ligger i attraktivt område i Dubrovnik arkitektur, en god stek som inte ska skämmas för äkta argentinska restauranger. Yngre gäster och snabba äventyrliga anda är anpassade till snabbmat restauranger eller pizza, en liten lokala restauranger, som båda är enkla menyer och måltider och andra dalmatiska köket.

ANDRA

taxi transfer dubrovnik nightlife Nattliv
I Dubrovnik, med många restauranger ligger ett stort antal kaféer. Några av dem är på Stradun, och några av de över gator och de kringliggande gatorna. På kvällen, de flesta av Dubrovniks kaféer öppet till tidigt på morgonen (speciellt under sommarmånaderna). Med barerna hittar du över gatorna parallellt med Stradun, kan du ha roligt i Disko Fuego i Pila, Factory Disko, nattklubb eller en nattklubb Capitano Öst-Väst på stranden.
taxi transfer dubrovnik shopping Lyxshopping
Den historiska stadskärnan är en hel rad attraktiva märkesvaror butiker som "upptäcktes" i en mild promenad. Även om det oftast förknippas med kvinnor, allt svårare att stå emot hans män. Shopping började uppleva en "tvillingbror" wellness avslappnande effekt, är känslan av att det gör människor åtminstone för ett ögonblick, lyckligare och mer nöjd. Dubrovnik fortfarande inte har en gata som skulle vara kondenserad lyxiga butiker från en till en annan.