Book your transfer faster and easier on our new website!

Rezervirajte svoj transfer sada

Od: izaberite sa popisa choose transfer start
Do: izaberite sa popisa choose transfer destination

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50

Istra

Istra

taxi transferi istra taxi transferi istra taxi transferi istra
Istra je najveći hrvatski i jadranski poluotok a obuhvaća površinu od 3.476 km². Najveći dio (3.130 km² / 90% površine), pripada Republici Hrvatskoj. Vrlo mali dio Istre, tek sjeverna strana Miljskoga poluotoka, pripada Republici Italiji. Slovensko primorje s Koparskim zaljevom i dijelom Piranskoga zaljeva, dio je Republike Slovenije. Dužina istarske obale, zajedno s otocima i otočićima iznosi 539 km. Zapadna je obala Istre razvedenija i duga, zajedno s otocima, 327 km. Istočna je obala, zajedno s otočićima, duga 212 km. Obala je bogata uvalama ili dubljim zaljevima ali i riječnim ušćima. Ispred obale Rovinja i Poreča se nalazi Brijunsko otočje.

Naziv Istra prema nekim izvorima potječe od ilirskog plemena Histri, koje je živjelo na tom području. Rimljani su Istru osvojili tek nakon dva vojna pohoda (177 g.prije Krista). Istru kroz burnu povijest povezuju tri velike europske kulture: slavenska, romanska i germanska. Svaka kultura, svaki narod (Liburni, Histri, Grci, Kelti, Rimljani, Ostrogoti, Bizantinci, Langobardi, Hrvati, Franci, Mlečani, Austrijanci, Talijani ... ) koji su prolazili ovuda ostavili su upečatljiv trag. Što se tiče istarske vegetacije može se isticati da duž obale i na otocima prevladavaju borove šume i makija, koju krase stabla crnike i planike ali i maslinici. Na Učkoj i Ćićariji, iznad 500 metara nadmorske visine uspijeva bukova šuma.

U Istri vlada sredozemna klima tako da su ljeta topla i suha, zime su blage i ugodne, no duž obale postupno se mijenja klima prema unutrašnjosti i prelazi u kontinentalnu, zbog hladnoga zraka koji struji s planina i zbog blizine Alpa. Tako povoljnim zemljopisnim položajem, gotovo u srcu Europe, Istra je oduvijek predstavljala most koji je povezivao srednjoeuropski kontinentalni prostor s mediteranskim.

Pula

taxi transferi pula taxi transferi pula taxi transferi pula
Grad Pula, kao najveći istarski grad nalazi se na jugozapadnoj strani istarskog poluotoka, sa dobro zaštićenom lukom. Razvio se podno i na sedam brežuljaka (Kaštel, Zaro, Arena, Sv. Martin, Opatija sv. Mihovila, Mondipola i Pra Grande). Gradska povijest započinje s rimskim carstvom. Pulski Amfiteatar je dokaz kako su se stari Rimljani dobro osjećali na ovom području, kad su svoje običaje i zabave antičkog svijeta donijeli sa sobom. Ime je ostatak starog latinskog naziva Pietas Iulia. Zbog geografskog položaja Pula ima jako razvijen turizam. Gostima se nudi raznovrsna turistička ponuda: mogu uživati u mediteranskoj klimi, u netaknutoj prirodi, čistom moru, kulturnoj baštini, te jako dobroj prometnoj povezanosti. Smještaji u samom gradu podijeljeni su na veliki broj hotela, apartmana i pansiona. Van centra se nalaze kampovi i dječja ljetovališta.
Poznate destinacije su još: Duga Uvala, Grzina, Liznjan, Muntić, Pješčana uvala, Rakalj, Valbandon,

Medulin (Pula):
Općina Medulin priobalna je općina smještena na samom jugu istarskog poluotoka, površine 29,35 km², s oko 6.500 stanovnika u osam naselja, smještenih uglavnom duž obale. Prekrasne obale nude stranim i domaćim gostima sve što trebaju za vrijeme godišnjeg odmora. Mjesta u neposrednoj blizini su još Banjole i luka Pomer.

Krnica (Pula):
Krnica je malo istarsko mjesto s 300 stanovnika udaljeno 20 km od Pula. Pripada općini Marčana a smjestilo se na nadmorskoj visini od 195 m. Luka Krnica (Porat) se nalazi „ispod“ mjesta uz more. Mjesto je idealno za sve one koji traže odmor s potpunim mirom. Mjesta u neposrednoj blizini su: Kavran, Peruski, Pavićini, …

Marčana (Pula):
Samo 15 km udaljen od Pule nalazi se mali gradić Marčana. Kamene kuće, ruralna arhitektura, ostaci antičkog i prapovijesnog života u ovom kraju, daju mjestu jedan mističan šarm. Netaknuta priroda obećava mogućnost više slobodnih aktivnosti (jahanje, planinarenje, ...) i stvoreno je za sve koji traže mir. Oni koji zažele more mogu ga u neposrednoj blizini naći.

Štinjan (Pula):
Štinjan se smjestio na jugozapadnom kraju Istre samo 7 km udaljen od Pule, u lijepoj Štinjanskoj uvali. Štinjan se prvi puta spominje u rimsko doba kada je kao Astinianum bio poljoprivredno dobro pulskih Rimljana. Kasnije se selo nazivalo još Astinian i Stiniano, a u vremenima pod Italijom Stignano. Mjesto je malo i mirno ali idealno za obiteljski odmor. Glavna plaža se nalazi u neposrednoj blizini a ima i brojne male uvalice, koje možete sami istraživati.

Vinkuran (Pula):
Vinkuran je naselje na jugozapadnom dijelu Istre, samo 4 km nedaleko od grada Pule. U Vinkuranu danas živi puno doseljenika, a autohtonih Vinkuranaca je malo. Mjesto ima lijepu zaklonjenu plažu obraslu gustom borovom šumom. Ovdje ćete naći tišinu, mir i odmor, čisto more i lijepe plaže, a blizina grada Pule jamci raznovrsnu zabavu. Danas velik broj stanovnika ima apartmane za turiste. Svako ljeto u Vinkuranu je Vinkuranska noć - noć zabave i domaćih specijaliteta, a u zadnje dvije godine održavaju se maškare, izložbe, koncerti.

Sveta Katarina (Pula):
Sveta Katarina (tal. Scoglio Santa Catarina) je otok koji se nalazi uz otoke Sveti Andrija i Uljanik u pulskom zaljevu. Za vrijeme jugoslavenske vladavine na otoku je boravila ratna mornarica koja je podignula par zgrada koje su udomljavale razne školske i ronilačke ustanove. Danas je lijepo romantično mjesto koje će se svakome svidjeti.

back to top

Poreč

taxi transferi porec taxi transferi porec taxi transferi porec
Poreč je naseljen još od davnih vremena. Tijekom 2. stoljeća prije Krista, rimski je castrum podignut na malenom poluotoku, koji je bio 400 m dug i 200 m širok, i na kojem danas stoji jezgra staroga grada. Već je 1845. tiskan prvi turistički vodič s opisom i slikama grada. Austrougarska aristokracija ga je otkrila 1866. Kompleks Eufrazijeve bazilike iz 5. stoljeća, predstavlja najvažniji i najvrijedniji kulturni spomenik Poreča, a UNESCO ju je 1997. zaštitio kao spomenik svjetske baštine. Do danas se razvio grad u turističku destinaciju. Ima mnogo hotela, kampova, marina...

Červar – Porat (Poreč):
Samo 3 km udaljen od Poreča nalazi se Červar-Porat, turističko mjesto s marinom (kapacitet: 450 vezova). Plaža je 1,5 km duga i okružena borovom šumom te maslinicima. Mjesto je idealno za sve one koji žele provesti mirniji godišnji odmor.

Funtana (Poreč):
Funtana se nalazi 6 km južnije od Poreča. Iz same Funtane te iz njezine neposredne okolice (Valkanela, Mulandrija) kretale su jednom neke od najvažnijih rimskih regionalnih prometnica u Istri, koje su vodile u njezinu unutrašnjost. Danas je Funtana malo mirno turističko mjesto.

Kaštelir (Poreč):
Sjeveroistočno, samo 12 km od Poreča i na 244 m nadmorske visine nalazi se mjesto Kaštelir sa predivnim pogledom na more. U ovoj regiji se uz uobičajeni turizam razvija i agrarni turizam, zbog prekrasne prirode. Svi oni koji su željni mira i tišinu ovdje će je naći.

Tar (Poreč):
Tar se nalazi 10 km od Poreča u zapadnoj Istri. Tar je jako malo turističko naselje, koje je ponosno na svoj ribolov (velika ponuda u restoranima) i svoju prirodu (vinogradi, masline,...). Gosti mogu naći sve što im treba.

Višnjan (Poreč):
Višnjan se nalazi u unutrašnjost na zapadnom dijelu Istre 13 km od Poreča. Prekrasna istarska priroda privlači pogotovo ljude koji su željni mira i koji žele okusiti agrarni turizam, koji se ovdje sve više i više razvija. Vino i istarski specijaliteti iz ovog dijela Hrvatske su jako poznati, tako da to ne smijete propustiti.

back to top

Rovinj

taxi transferi rovinj taxi transferi rovinj taxi transferi rovinj
Rovinj (tal. Rovigno) je grad na zapadnoj obali Istre. Sa Porečom je najjači turistički centar Istre. Klima i atmosfera Rovinja je mediteranska. U rovinjskom arhipelagu nalaze se 22 otoka ili otočića od kojih su Sv. Andrija i Sv. Katarina najveći i najpoznatiji. Grad Rovinj kao poznata turistička destinaciju ima u svojoj ponudi sve što strani i domaći gosti trebaju. Mjesta u blizini su još Bale i Rovinjsko selo.

Kanfanar:
U blizini Rovinja na nadmorskoj visini od 280 m nalazi se maleni gradić Kanfanar sa svojih 500 stanovnika. Ljudi se ovdje većinom bave poljoprivredom, pogotovo maslinarstvom i vinarstvom. Ovo mjesto je idealno za sve one koji vole prirodu i mir, a za sve one kojima nedostaje more, mogu ga pronaći u neposrednoj blizini ( cca. 20 km). Ostala mjesta ovog područja su Krmed i Dvigrad...

back to top

Vodnjan

taxi transferi vodnjan taxi transferi vodnjan taxi transferi vodnjan
Grad Vodnjan (talj. Dignano) nalazi se na jugozapadu Istre, udaljen je samo 11 km od Pule a nalazi se na 135 metara nadmorske visine. Nastao je i dugo opstao sa svojim karakteristikama srednjovjekovnog urbano-ruralnog mjesta. Stanovnici se već stoljećima bave poljoprivredom, posebice maslinarstvom i vinogradarstvom koje i danas predstavlja gospodarsku osnovu a sačuvali su stari romanski istarski govor i običaje.

Barbariga (Vodnjan):
Naselje se nalazi 15 km sjevero-zapadno od Vodnjana. Ime je dobilo po mletačkoj plemićkoj obitelji Barbarigo koja je imala posjede u tom kraju. Danas je poznato turističko naselje koje može primiti više od 6000 gostiju. Arheološki nalazi dokazuju da je bila gusto naseljena još u antičko doba. Na morskoj obali nađeni su ostaci rimske vile iz I st., a u neposrednoj blizini i ostaci antičke uljare za preradu maslina.

back to top

Rabac

taxi transferi rabac taxi transferi rabac taxi transferi rabac
Malo ribarsko mjesto nalazi se u blizini Labina. Poznato turističko ljetovalište je posebno atraktivno zbog lijepe uvale i prekrasnih malih plaža. Već od pretprošlog stoljeća Rabac je poznato mjesto za odmor.

Labin:
Na istočnoj strani Istre nalazi se Labin (talj. Albona). Stara jezgra gradića je na samom brežuljku a drugi dio gradića nazvan je Podlabin. Od 1420.g. do 1797.g. Labin je bio pod vlašću Venecije, a potom je pripao Austriji da bi nakon I. svjetskog rata Istru okupirala Italija. Zanimljiva povijest ostavila je tragove. Grad je bio poznat i po starom rudniku ugljena. Danas gosti mogu uživati u agrarnom turizmu.

Kršan (Labin):
U neposrednoj blizini nalazi se Kršan, poznat po poljoprivredi, pogotovo vinu i povrću. Maleni srednjovjekovni gradić nudi mir i odmor od svakodnevnog života. Ovdje mogu doći svi koji su željni prirode.

Plomin (Labin):
U blizini Labina se nalazi Plomin, malo i staro mjesto, koje oduševljava svakoga željnog prirode i tišine. Mogu se pronaći mnogi ostaci antičke, rimske i srednjovjekovne kulture u obliku kapelica i crkvica.

Barban:
Barban je malo srednjovjekovno mjesto na jugoistočnom dijelu Istre, na relaciji Pula – Labin – Rijeka. Kroz bogatu povijest ovaj kraj su „posjetili“ Habsburgovci, poslije Austrija, da bi ih zamijenila Mletačka Republika. Prekrasna priroda obuhvaća cijelo područje sa više sela i mala mjesta kao što su Hrboki i Sajini.

back to top

Umag

taxi transferi umag taxi transferi umag taxi transferi umag
Umag je udaljen samo 10 km od slovenske granice te je ujedno i najzapadniji grad u Hrvatskoj. Plaže, more i sama priroda su posebno atraktivni gostima. Uz turizam je ovdje važna i poljoprivreda jer zbog plodnog tla vino i masline uspijevaju jako dobro. Uz klasični turizam sve više je popularan agroturizam. ATP Croatia Open, tenisi turnir koji se održava u Umagu još od 1990. g. je jako poznat i to ne samo u Hrvatskoj. Mjesta u neposrednoj blizini su Savudrija i Zambratija.

back to top

Brijuni

taxi transferi brijuni taxi transferi brijuni taxi transferi brijuni
Brijuni su otočna skupina i ujedno nacionalni park (od 27.10.1983.g.) nekoliko kilometara ispred zapadnog dijela Istre. Sastoji se od 14 otoka i malih otočića ukupne površine od 36,3 km. Povijesni događaji nažalost nisu svi poznati, ali se zna da su Brijuni već 3000 pr. Kr. bili naseljeni. Postoje mnogi povijesni ostaci koji dokazuju neprestano doseljavanje trenutnih „vladara“ na ovom području. Poznata turistička destinacija nudi razne aktivnosti, a sam dolazak na otoke je doživljaj za sebe (zoološki vrt, parkovi, priroda, plaže…).

Fažana:
Nasuprot otočnoj skupini Brijuni nalazi se ribarsko mjesto Fažana (lat. Phasianae) sa svojih 4000 stanovnika. Turizam se ovdje polako razvijao te ćete ovdje pronaći sve potrebno za miran odmor. Preporučujemo vino i maslinovo ulje iz ovog kraja.

back to top

Grožnjan

taxi transferi groznjan taxi transferi groznjan taxi transferi groznjan
Grožnjan u sjeverozapadnoj Istri i samo 15 km udaljen od mora, ponosi se svojom bogatom tradicijom, kulturnom baštinom i ljepotom prirodnog ambijenta. Gostoljubivi žitelji nude izvrsnog domaće vino, domaću rakiju, maslinovo ulje ili domaći pršut. Agroturizam je sve poželjniji, a ponuda sve veća. U Grožnjanu imate sve što je potrebno za miran i ugodan boravak.

back to top

Motovun

taxi transferi motovun taxi transferi motovun taxi transferi motovun
Akropolski gradić Motovun iz 12./13. st. smješten je na vrhu jednog brijega (277 m). Današnji izgled ovog srednjovjekovnog grada se nije mnogo promijenio. Od starog venecijanskog gradskog trga do samog vrha brijega, vodi najduže istarsko stepenište sa 1.052 stepenica. Vrlo slikovito mjesto oduševit će sve svoje goste, šetajući kroz uličice i trgove vratit će vas u davno prošla vremena...

back to top

Novigrad

taxi transferi novigrad taxi transferi novigrad taxi transferi novigrad
Novigrad je srednjovjekovni gradić koji se razvijao na malom otočiću a tek u 18. st. je bio spojen sa kopnom. Povijest Novograda datira još od davne 599. godine a osvajanja raznih naroda i kultura su ostavila traga. Lijepe gradske zidine iz 13. st. sa okruglim renesansnim kulama daju gradu poseban izgled. Turisti ovdje mogu uživati u simpatičnoj atmosferi.

back to top

Pazin

taxi transferi pazin taxi transferi pazin taxi transferi pazin
Pazin (tal. Pisino) je maleni gradić točno u sredini istarskog poluotoka. Još 983.g. ga se spominje kao lat. castrum Pisinum po Pazinskoj utvrdi. Preuzimanjem Austrijske vlasti (1822.g.) Pazin postaje Istarsko upravno središte. Nakon I. svjetskog rata Italija dolazi na ovo područje ostavljajući svoju kulturu življenja kao svoje nasljeđe. Ostala mjesta u blizini su: Sv. Petar u šumi, Tinjan, Žminj...

back to top

Svetvinčenat

taxi transferi svetvincenat taxi transferi svetvincenat taxi transferi svetvincenat
U samom središtu Istre nalazi se mali srednjovjekovni gradić, okružen šumama i vinogradima. Samo ime grada kaže da je zaštitnik Sv. Vincencent. Simbol grada je renesansni dvorac Grimiani, koji je sav u kamenu i u kojemu se ljeti održavaju koncerti. Agroturizam se sve više razvija na ovom području pa tako i u Svetvinčentu. Gosti rado kombiniraju prirodu i bogatu kulturnu baštinu. Ostala mjesta u neposrednoj blizini su: Smoljanci, Stokovci…

back to top