Rivijera Rijeke i Crikvenice, Opatija, Senj, Novi Vinodolski – ConnectoTransfers | Connecto Taxi Book your transfer faster and easier on our new website!

Rezervirajte svoj transfer sada

Od: izaberite sa popisa choose transfer start
Do: izaberite sa popisa choose transfer destination

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50

Rijeka i Crikvenica riviera

Rijeka

taxi transferi rijeka taxi transferi rijeka taxi transferi rijeka
Grad Rijeka i rivijera Crikvenica se nalaze na sjevernom Jadranu i među značajnim sumjestima u regiji. Osim njih ističu se Novi Vinodolski i Senj. To su primorski gradovi bogate kulturne baštine, razvijenog turizma, ali i prelijepe lokacije za sportske aktivnosti te istraživanje prirode. U Rijeci je uz turizam razvijen i lovni turizam s obzirom da su se tu nastanile brojne vrste divljači. U regiji postoje brojne znamenitosti, katedrale i tvrđave, nacionalni park Risnjak te zidine koje su nekad davno štitile grad Rijeku od neprijateljskih pohoda. Novi Vinodolski je poznat i po starom gradu Novljanu koji je u 13.st bio središte starih utjecajnih hrvatskih obitelji – Zrinskih i Frankopana. Za ljubitelje sporta i avanture, postoji niz mogućnosti poput raftinga na Kupi, ribarenja u rijeci Gackoj, planinarenja, lova, biciklizma, ronjenjea i tenisa u Rijeci, Novom Vinodolskom i Crikvenici. Regija je poznata i po iznimnim specijalitetima od kojih se naročito ističu škampi u vinu, frankopanska torta i riba na razne načine te batuda –tradicionalno jelo od raznog povrća i mesa.

Rijeka
Rijeka je grad koji je svoju povijest počeo graditi još kada su ovo područje nastanjivali Kelti. Vjeruje se da je prvi naziv dobio od keltske riječi Tarsa što znači – brdo uz rijeku. U vrijeme rimske dominacije grad nazivaju Trsatica, a tu je bila i rimska utvrda no njezini ostaci su nestali. U 8. st. tu se nastanjuju Hrvati te nastaje novo naselje koje se zove REKA (Rika) s kulama, ulicama i trgovima. U 17. st. grad doživljava svoj procvat, razvija se umjetnost, trgovina te naročito školstvo. Isusovačka gimnazija koja je tada osnovana je prva na Jadranu. Rijeka je od 15. st. pa sve do 1918. godine s manjim prekidima bila pod vlašću Habsburške monarhije. Taj utjecaj je uvelike doprinio njenom razvoju, arhitekturi, poticanju školstva, umjetnosti. Prilikom šetnje Rijekom svakako ćete naići na mnoštvo zanimljivih znamenitosti od kojih je posebno poznata palača Municipija, Dominikanski samostan, guvernerova palača, sudbena palača, te ostaci antičkog kastruma.

Kraljevica
Kraljevica je grad nedaleko od Rijeke, samo 26 km prema jugu. To je omiljena destinacija brojnih turista zbog zanimljivog zemljopisnog položaja te prekrasnih šljunčanih i pješčanih plaža. Spada u novije gradove na Jadranu, no ipak se jako brzo razvila u važno turističko središte, ali i luku u kojoj se grade i brodovi. Već tijekom 19. st postala je jako omiljena među gostima zbog prirodnih ljepota, iznimno čistog zraka, ali i raskošnih vila te lijepo uređenog okoliša. Kraljevica je okružena borovom šumom u kojoj se nalazi i poznati autokamp. Idealno je mjesto za osobe s dišnim poteškoćama zbog iznimno čistog zraka koji struji s okolnih planina te bujne vegetacije. Kraljevica je razvijeno turističko odredište u kojoj se nudi mogućnost bavljenja brojnim sportskim aktivnostima poput jedrenja, ronjenja te ostalih sportova na vodi, a bogat ljetni program te niz priredbi samo su dio sadržaja koje nudi ovaj prelijepi gradić.

back to top

Crikvenica

taxi transferi crikvenica taxi transferi crikvenica taxi transferi crikvenica
Grad Crikvenica je dobio ime prema crkvi koju je još u 1412. godine dao izgraditi hrvatski plemenitaš Nikola Frankopan. Crikvenicu odlikuje iznimna klima, a poznato je da ima i više od 2500 sunčanih sati godišnje. Plaže u Crikvenici su naizmjenično šljunčane ili pješčane te betonirane. S obzirom da je to mirniji gradić, idealno je odredište za obitelji s djecom te sve one koji vole mirnije lokacije za odmor. Ukoliko poželite večernju zabavu, kafića doista ne nedostaje, a možete posjetiti i neka od okolnih mjesta van Crikvenice.

Selce
Selce je malo turističko naselje smješteno u uvali, samo 3 km od Crikvenice. Poznato je po prelijepoj pješčanoj plaži koja se nalazi u središtu mjesta, a nedaleko naselja se nalaze autokamp i šljunčana kupališta. Selce ima stoljetnu tradiciju bavljenja turizmom tako da je to razvijeno turističko odredište koje svojim gostima nudi brojne pogodnosti – od izvrsnog smještaja do rekreacijskih terena te opreme za sportove na vodi. Selce je pravo primorsko mjesto kojim se ponajviše ori dalmatinska glazba i održavaju tradicionalne pučke fešte, no ako volite nešto drugačije ritmove, Crikvenica nudi niz mogućnosti za večernje izlaske.

back to top

Senj

taxi transferi senj taxi transferi senj taxi transferi senj
Još od davnih vremena, ovaj se gradić spominje u zapisima grčkih i rimskih povijesničara kao luka imenom Senia. S obzirom na zemljopisni položaj podno velebitskog gorja, ovim područjem redovito pušu snažni hladni vjetrovi. Gosti Senja se mogu tijekom ljeta opuštati na iznimno uređenoj gradskoj plaži ili pak posjetiti uvalu Spasovac te nekoliko manjih uvala. Tijekom ljeta u Senju se održavaju brojna zabavna događanja, a zimi i karnevalske večeri. Ovo je mjesto idealno i za sportske aktivnosti, naročito ako volite planinarenje i biciklizam.

Novi Vinodolski
Novi Vinodolski je važno turističko središte na rivijeri, smješten samo 9 km od Crikvenice prema gradu Zadru. Poznat je po velikoj pješčanoj plaži koju okružuje borova šuma te šetnica uz obalu. Plaža je idealna i za jako malu djecu pa tu ljeti dolaze i brojne obitelji s djecom. Gradić je poznato povijesno središte s obzirom da su tu još u 14-tom stoljeću obitavali starohrvatski plemenitaši Frankopani. Grad je omiljeno odredište brojnih turista zbog svog mediteranskog ozračja – malih kamenih ulica, starih vila i prelijepih šetnica. Restorani i konobe nude tradicionalne specijalitete, a ljeti se odvijaju zabavne manifestacije od kojih se naročito ističe Međunarodni ljetni karneval.

Karlobag
Karlobag je gradić koji se smjestio duž 42 km jadranske obale, podno planine Velebit. Upravo zbog blizine planine i mora Karlobag je oduvijek bio poznat kao izuzetno mjesto za sve koji traže spoj mediteranske klime i zimskog turizma. Ovo je gradić koji možete posjetiti tijekom cijele godine, naročito ako volite zimske sportove. Naime, udaljenost do Baških Oštarija na visini od 1000 metara je samo 15-tak minuta vožnje. Gradić nije napučen – nastanjuje ga tek tisuću stanovnika, ali je zato omiljena destinacija brojnih gostiju koji ga posjećuju tijekom cijele godine.

back to top

Opatija

taxi transferi opatija taxi transferi opatija taxi transferi opatija
Opatija je poznato turističko središte i omiljena destinacija mnogih svjetski poznatih osoba. Tu se nalaze brojni hoteli, sagrađeni već krajem 19. st. od kojih su neki danas jako luksuzni. Opatija će uskoro postati grad s najviše visokokategoriziranih hotela, no tu se nalaze i prekrasne raskošne vile te mali obiteljski hoteli. Pogled se pruža na okolne otoke Krk i Cres te Kvarnerski zaljev. Opatija je ujedno i mjesto održavanja poznatog Radijskog festivala te Dore – nacionalnog izbora za pjesmu Eurovizije.

Ićići
Ićići su poznati nautički centar s 300 vezova u moru i 40 na kopnu. Mjestom dominira velika ACI Marina koja je dobila visoko ekološko priznanje Plavu zastavu. Tu je velika plaža na kojoj se možete baviti brojnim sportovima na vodi, ronjenjem, ali i tenisom i penjanjem. Noćni provod je najbolji u Opatiji koja se nalazi jako blizu.

Lovran
Lovran se razvijao kao turističko odredište u isto vrijeme kad i Opatija, u 19. st. kada su se gradili ekskluzivni hoteli te raskošne vile još u doba austrougarske monarhije. Mjesto svojim izgledom predstavlja spoj povijesti te novije gradnje, a omiljena je destinacija mnogih poznatih osoba. U Lovranu se njeguje uzgoj autohtonih proizvoda, a tu se nalaze i dvije gradske te niz malih plaža. Lovran je poznat i kao mjesto lječilišnog turizma.

Matulji
Matulji su smješteni u unutrašnjosti Istarskog poluotoka pa nemaju izlaz na more, no na samo 2 km udaljenosti se nalazi Opatija koja nudi izvrstan provod te brojna događanja. Matulji su malo naselje idealno za ljubitelje sportova poput biciklizma i penjanja s obzirom na blizinu padina Učke. Domaćini su jako ljubazni i uslužni te će vam rado ponuditi smještaj ili pak neke od tradicionalnih specijaliteta. Poseban događaj u mjestu je vrijeme karnevala kada se tradicionalno okupe zvonari – nositelji zvona koji odjeveni u kostime posebnim načinom zvonjave najavljuju proljeće.

Medveja
Medveja je malo turističko mjesto nedaleko Lovrana koje posjećuju brojni gosti, a ponajviše obitelji s djecom jer se ovdje mogu bezbrižno igrati. Tu se nalazi kamp te predivna šljunčana plaža. Uz obalu se nalaze trgovine, restorani, a u večernjim satima zabava je najčešće u objektima na plaži.

Mošćenićka Draga
Mošćenićka Draga je dražesno turističko naselje na opatijskoj rivijeri, udaljeno samo 15 km od Opatije. Broji oko 800 stanovnika no ljeti se taj broj nemjerljivo poveća s obzirom na veliki broj domaćih i stranih gostiju. Čak i obližnje stanovništvo običava posjetiti Mošćeničku Dragu jer se tu nalazi jedna od najljepših prirodnih plaža na Jadranu. Mjesto broji i znatan kapacitet privatnog smještaja, a ljeti svakodnevno u luku pristaju brodice sa svježom ribom.

Volosko
Volosko je malo ribarsko naselje, udaljeno samo 1 km od Opatije. Specifično je po gradnji malih zbijenih kamenih kućica te dva svjetionika. U lučici vise brojne mreže, a na obali se nalazi niz ribljih restorana kojima se u večernjim satima ori klapska pjesma. Mjesto je poznato i po slikarskom natjecanju Mandrać koje se događa krajem ljeta.

Sveta Jelena
Sveta Jelena je ruralna cijelina koja se sastoji od nekoliko zaselaka, svaki po par kuća. U mjestu se nalazi i crkva sv. Jelene, sagrađena u 17. st. To je jednostavna kapela ravnog začelja ispred koje se nalazilo groblje.

back to top