Book your transfer faster and easier on our new website!

Rezervirajte svoj transfer sada

Od: izaberite sa popisa choose transfer start
Do: izaberite sa popisa choose transfer destination

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50

Šibenska rivijera

Šibenik

taxi transferi sibenik taxi transferi sibenik taxi transferi sibenik
Šibenik je dalmatinski grad srednje veličine na jadranskoj obali u šibensko-kninskoj županiji. Grad i luka se nalaze na ušću rijeke Krke u prirodnoj, zaštićenoj luci, koja 2,5 km vodi kao kanal do mora. Najvažnija građevina u Šibeniku pod zaštitom UNESCO-a je poznata katedrala sv. Jakova, čiji ogromni svod čini krov katedrale. Inače gosti mogu uživati u mediteranskom gradiću, šetajući malim uličicama i u mnogobrojnim restoranima i kafićima. Što se tiče smještaja, turisti mogu pronaći sve kategorije, od luksuznog hotela do apartmana.

back to top

Primošten

taxi transferi primosten taxi transferi primosten taxi transferi primosten
Najatraktivnije mjesto u regiji je sigurno Primošten, nalazi se samo 28 km južnije od Šibenika direktno uz jadransku magistralu. Nekada je Primošten bio smješten na otočiću u neposrednoj blizini kopna. 1542. g. u vrijeme turskih osvajanja, otočić je ograđen bedemom s kulama te je pokretnim mostom bio spojen s kopnom. Povlačenjem Turaka most je zamijenjen nasipom, a naselje dobiva današnje ime po glagolu "primostiti". Danas nudi svojim gostima sve za savršen odmor.

back to top

Tribunj

taxi transferi tribunj taxi transferi tribunj taxi transferi tribunj
Direktno uz jadransku magistralu, udaljen samo 15 km od Šibenika, smjestio se Tribunj, malo ribarsko mjesto na malom otočiću. Za vrijeme Venecije bio je okružen obrambenim bedemima, koji su i danas još vidljivi. Tipičan dalmatinski i mediteranski ambijent i vrlo bogata turistička ponuda jedan je od razloga zašto se mnogi gosti rado vraćaju.

back to top

Rogoznica

taxi transferi rogoznica taxi transferi rogoznica taxi transferi rogoznica
Ribarsko mjesto Rogoznica nalazi se u dubokom zaljevu samo 34 km udaljeno od Šibenika. Zaštitu su jednom tražili stanovnici obližnjeg područja pred turskim napadima. Postoji još i stara tvrđava iz godine 1809. Stanovnici se većinom bave ribolovom i poljoprivredom, no također i turizmom. Priroda i more je predivno, tako da gosti mogu u potpunosti uživati u svom godišnjem odmoru. Ostala mjesta u blizini su: Ražanj, Kanica...

back to top

Skradin

taxi transferi skradin taxi transferi skradin taxi transferi skradin
Skradin je predivno malo uspavano mjesto na desnoj obali rijeke Krke i samo 19 km udaljeno od Šibenika. U Skradinu se nalazi ulaz u Nacionalni park Krka, vrlo posjećena ACI-marina sa oko 220 vezova u moru, te privatni smještaji u pansionima, apartmanima i hotelu Skradinski buk.

back to top

Vodice

taxi transferi vodice taxi transferi vodice taxi transferi vodice
Vrlo poznato i posjećeno malo mjesto Vodice nalazi se samo 12 km sjeverozapadno od Šibenika, a smješteno je u širokom zaljevu. U povijesti se Vodice prvi puta spominju 1402. godine, iako potječu još iz rimskog doba pod nazivom Arausa. Današnje ime dobilo je po obilju pitke vode. Turistički sadržaj je vrlo kvalitetan, tako da u Vodicama nalazimo sve više stalnih gostiju.

back to top

Brodarica

taxi transferi brodarica taxi transferi brodarica taxi transferi brodarica
U neposrednoj blizini Šibenika, kao predgrađe, Brodarica služi danas mnogim stanovnicima Šibenika kao prebivalište. Blizina grada ali i uživanje u potpunom miru i prirodi su razlozi za posjet ovom mjestu. Turistička i ugostiteljska ponuda je vrlo dobra i raznolika. Pješčane i stjenovite plaže pozivaju na opuštanje daleko od svakodnevnog života.

back to top

Grebaštica

taxi transferi grebastica taxi transferi grebastica taxi transferi grebastica
15 km od Šibenika nalazi se u dubokom zaljevu poluotoka Oštrice malo mjesto Grebaštica. Mnogi ostaci raznih građevina dokazuju da su već u davnim vremenima Rimljani naseljavali ovo područje. Danas gosti mogu uživati u ovoj velikoj uvali sa kristalno čistim morem, nekoliko restorana te udobnom privatnom smještaju. Mjesto svojim gostima također nudi autokamp.

back to top

Otok Murter

taxi transferi murter taxi transferi murter taxi transferi murter
Otok Murter je najbliži i najveći od Šibenskih otočja. Naseljen je bio još od starih Ilira, Grka te Rimljana. Ostaci rimskog naselja Colentum između mjesta Betine i Murtera su i danas još vidljivi. Sva mjesta povezana su asfaltiranim cestama, tako da gosti bez problema mogu obići cijeli otok autom, motorom ili biciklom. Unutrašnjost otoka je prekrivena raznim poljima (masline, smokve, vinogradi…). Priroda privlači veliki broj gostiju, koji na ovom otoku mogu beskrajno uživati. Mjesta na otoku su: Murter, Betina, Jezera...

back to top

Otok Kaprije

taxi transferi kaprije taxi transferi kaprije taxi transferi kaprije
Otok Kaprije sa cjelokupnom površinom od 9,67 km² smješten je na srednjem dijelu šibenskog otočja. Samo ime je otok dobio po začinu i mediteranskoj biljci kapara. Stanovnici se ovdje stoljećima bave poljoprivredom (masline, vinova loza…) i odlični su ribari, ali u novije vrijeme se sve više i više dokazuju kao izuzetni gostoprimci.

back to top

Otok Krapanj

taxi transferi krapanj taxi transferi krapanj taxi transferi krapanj
Krapanj je maleni otočić šibenskog arhipelaga, udaljen od kopna samo 300 m širokim kanalom. Svakodnevno prometuje brodska linija iz Brodarice prema otoku. Broj stanovnika se drži jako niskim, tako da je veći dio otoka obrastao šumom, grmljem i travom. No, mjesto Krapanj je vrlo mirno i simpatično u kojem pogotovo obitelji s malom djecom mogu pronaći željeni odmor. Spužvarenje je tradicija kojom se mještani već stoljećima bave i mnogim gostima predstavlja izazov.

back to top

Otok Prvić

taxi transferi prvic taxi transferi prvic taxi transferi prvic
Vrlo maleni otok Prvić (2 km²) se smjestio na početku Šibenskog arhipelaga te predstavlja nautičarima put između sjevernog i južnog dijela Jadrana. Na otoku nalazimo dva sela, Prvić Luku i Šepurine, sa malim brojem stanovnika. Zbog vrlo privlačne prirode i čistog mora mnogi gosti brodom navrate na otok. Jedrenje među ovim dalmatinskim otocima je jako popularno.

back to top

Otok Žirje

taxi transferi zirje taxi transferi zirje taxi transferi zirje
Otok Žirje je mali otok u šibenskom arhipelagu (15,43 km²). Blaga klima, predivna priroda i kristalno, bistro i čisto more privlači mnoge goste. Otok je pun malih uvala (Mala i Velika Stubica, Tratinska, Muna) u kojima se cjelodnevno može uživati na brodu ili kopnu. Stanovnici otoka Žirja se većinom bave poljoprivredom (vinova loza, maslina, smokva, voće) ali nude i dobru turističku ponudu.

back to top