Book your transfer faster and easier on our new website!

Book your transfer now

From: select from list choose transfer start
To: select from list choose transfer destination

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50

Öar

Krk

taxi transfer krk taxi transfer krk taxi transfer krk
Ön Krk ligger i Kvarner bassängen och det är den största bland 1246 öar i Adriatiska havet. Dess kust är snarare indragen så här kan du se om 20 holmar, klippor och många naturliga steniga stranden. Det finns omkring 68 byar på ön varav den mest betydande är staden Krk och resorts som Punat, Njivice, Baška, Dobrinj, Malinska, Vrbnik. Du kan också besöka två sjöar - Jezero och Ponikva och till och med tre floder. Sedan 1980 är staden Krk ansluten till fastlandet genom en bro byggd på initiativ av den jugoslaviska presidenten Tito.

Krk
Krk är administrativt centrum av ön och det omfattar 15 mindre byar. Det är en favorit destination för många turister och har en betydande erbjuda turisterna. Den viktigaste kulturplatser Krk är tingshuset från 1119. och ett slott Frankopan byggdes 12-talet .. Staden historia går tillbaka till 3 och 4-talet och senare om det blir en lösning av romarna. Bekräftelsen på detta är stadsmuren som en gång var kring staden. Här kan du också hitta ruiner från den romerska termer och delar av mosaik, då kyrkor och hus av kända adelsfamiljer. Nuvarande katedral var en gång en basilika som gjorts i 5th-talet men byggdes om och ändrats under århundraden.

Punat
Punat är en turistort med en historia som går tillbaka till förhistorisk tid. Legenden säger att det fått sitt namn av lat. ord Pons - vilket betyder bro. Byn omnämns i skrifterna som Villa di Ponte i 14: e århundradet. Invånarna har alltid varit skicklig fiskare, men de arbetade inom de områden också och fartyg som byggs i 19th century. Punat är vet en stor småbåtshamn, utan också som en turistort där du kan göra många sporter som minigolf, dykning, segling och fiske under vattnet. Punat har en rik historia att bekräfta som står många historiska monument av vilka de äldsta är resterna av Sankt Peterskyrkan från 5. Talet, då kyrkan Saint Jerolim och ett benediktinkloster från 11-talet.

Njivice
Njivice är en liten fiskeby belägen på ön Krk och ett turistmål för många utländska och lokala turister. Det tidigare nämndes för första gången på 15: e talet i de handlingar av rösträkningen Ivan Frankopan, men andra arkeologiska hitta bekräfta det tidigare existens. Idag dess invånare arbetar främst inom områdena eller inom skogsbruket. Turisttjänster började utveckla mycket tidigt eftersom ett hotell byggdes i början av 1930-talet. Förutom utmärkt boende har denna charmiga lilla byn mycket att erbjuda - magnifik, vackra träd och ett behagligt klimat.

Baška
Baška är en härlig by på ön Krk som räknas även 30 stränder. Den vackraste en är Vela plaza ligger i centrum av Baška, nära restauranger, pizzerior och caféer. Vela Plaza är nästan 2 km lång och det är perfekt för familjer med små barn eller de som inte kan simma. Särskilt klart hav och utmärkta faciliteter o stranden har väckt plats ett pris - den blå flaggan. Nämligen här kan du hyra alla typer av utrustning för stranden och vattensporter. Lovers av historia hittar här många motiv för utforskning - Baška är känd för Bašćanska ploča - den äldsta texten skriven i glagolitiska alfabetet i början av 11-talet.

Dobrinj
Dobrinj är ett administrativt centrum som omfattar tjugo mindre byar. Dess historia går tillbaka till 12-talet när det var nämns för första gången i en inskription med namnet listina Slavnog Dragoslava. De viktigaste kulturella plats i denna vackra plats är en kyrka i Saint Videored från 12-talet och en kyrka i Saint Stephen.

Malinska
Malinska är beläget i viken på den norra delen av ön. Det är känt för tät ekskog och tidigare var det en hamn för export av trä. Denna vackra turistorten rikt på rikt växt-och magnifika sandiga och steniga stranden. Den vägen längs kusten kallas vägen till Paradiset (cro. Rajski PUT) för sin naturliga skönhet. Malinska har en stor historia, och det nämndes för första gången i han tidigt 145. Talet, då ett kloster och en kyrka i Saint Mary byggdes. Om du besöker museet kan du se en rik etnografisk samling bevarats genom århundradena.

Vrbnik
Vrbnik är en liten by på han sydöstra kusten av ön Krk. Den ligger 48 m över havet och är känd för utmärkt vin kallat Vrbnička zlahtina. Nära Vrbnik kan du hitta en härlig strand som ligger i viken i Saint Mark.

Tillbaka till toppen

Rab

taxi transfer rab taxi transfer rab taxi transfer rab
Island Rab tillhör den grupp av Kvarner öar i norra Adriatiska havet. Dess klimat gränserna i Medelhavsområdet och kontinentalt klimat på grund av mängden nederbörd. Eftersom turismen är den huvudsakliga inkomstkällan största delen av befolkningen arbetar i turisttjänster och inte jordbruket uppstickare som på andra öar. Detta var också huvudanledningen till att dess invånare inte skulle lämna ön sedan 19. Talet, men befolkningen till och med ökat i antal. Det finns många arkeologiska konstaterande som bekräftar att öarna beboddes mycket tidigt - resterna av grekiska bosättningar på berget Saint Damjan och väggarna i gamla staden som kan ses i havet nära byn Perinčić. Denna stad byggdes av flyktingar som undgått invasionerna av Attila.
En av de särskilda områden är också en kyrka och ett kloster i Saint Eufemia från XIII-talet som innehar också en av de äldsta bibliotek. I Chronicles av klostret all viktig information om händelserna på ön Rab under de senaste 7 århundraden skrevs ned. Ön Rab har relativt liten antal byar - det finns bara åtta av dem: Banjol, Barbat, Kampor, Lopar, Mundanije, Palit, Rab jag Supetarska Draga.

Rab
Staden Rab är centrum för denna vackra ö som på grund av dess särskilda skönhet var ofta under herravälde venetianarna och österrikiska monarkin. I äldre tider var den uttalade samt av grekerna och romarna som döpte den till sin kommun - Arba. Med ankomsten av kroaterna, förändringar ön sitt namn i Rab och blir den del av kroatiska territoriet. Staden Rab är en liten stadskärna omgiven delvis av höga murar. Det stora torget är tillverkad av vit sten och pryds av två vackra statyer av Kalifront och Draga, tecken från en legend om olycklig kärlek. Idag är Rab en romantisk plats som förenar charm små stenhus, dofter av gamla tallar och magnifika blå himmel.

Lopar
Lopar är en liten turistort, avlägsna ca 110 km form staden Rijeka. Där kan du hitta ett monument lägga till ära av Saint Martin föddes i Lopar, en skulptör och en grundare av San Marino. Hotellanläggningen ligger i denna romantiska byn fick sitt namn efter honom. Lopar har till och med 22 stränder som är mestadels sandig, och tre av dem är sandig. Den mest populära av alla är Rajska stranden ca 1,5 km lång. De flesta hotell och turist-komplex ligger i dess närhet.

Banjol
Banjol är en by på ön Rab, som ligger mellan staden Rab och Brbat. Byn sprids mot havet och de närliggande bergen. På kvällarna har tre fack bli i skydd av ett stort antal fiskebåtar. Banjol har också bil-läger som också välorganiserade sportaktiviteter. I Banjol du kan hitta många lägenheter, rum och lyxvillor att hyra, medan restauranger och tavernor erbjuder utmärkta traditionella specialiteter.

Barbat
Barbat är en liten by som ligger på sydkusten av ön Rab. På grund av sin geografiska position är det en favorit destination för många surfare och seglare. Hennes man kan koppla av på vackra steniga stranden, i skydd av gamla tallar eller att göra några av de vattensporter som anordnas i denna moderna turistmål.

Tillbaka till toppen

Cres

taxi transfer cres taxi transfer cres taxi transfer cres
Ön Cres är en andra i storlek i Adriatiska havet och det sprider sig i riktning nord-syd. Cres var länge sedan kopplas till ön Losinj men kanalen har grävt ut och skiljs öarna. Cres har få bebodda byar bland annat Cres och Punta Križa är populärast. Denna ö är en naturlig livsmiljö Gåsgamarna och en plats där en berömd carstic sjö som heter Vransko bildades.

Cres
Denna romantiska lilla staden ligger på den norra delen av ön och det är vet tät skog, magnifika stränder och kristallklart hav. Cres är känd för tumultartad historia och rektangulära stadsmurar byggdes under venetianska regeringstid. Stan är också kallas "Lilla Venedig", eftersom den har till och med 3 stadsportarna och fem torn som har bevarats upp i dag. Cres har också några små kyrkor från 12-talet som bekräftar den starka influenser av katolska kyrkan.

Punta Križa
Punta Križa är en liten by på ön Cres och ansluten till fastlandet med en färjelinje. Även de boende är inte många blir detta turistort favoritdestination för många gäster. Besökare i Punta Križa hittar här många sandiga och steniga stranden, dolda vikar, täta tallskogar och campingplatser. De som föredrar nudism kan bo i nudistläger Eldorado, välorganiserad och utrustade med alla faciliteter.

Tillbaka till toppen

Lošinj

taxi transfer losinj taxi transfer losinj taxi transfer losinj

Nerežine
Nerezine är en stad och en port på den nordöstra delen av ön Losinj, som är ansluten till ön Krk och fastlandet med en färjelinje. Nerezine räknar 400 invånare varav de flesta arbetar i fälten eller fiska. På grund av den fina geografiska läge som en naturlig hamn, blev turismen viktigare under de senaste decennierna. På sommaren, många båtar och seglare besöka stränderna. Nerezine är känd för vackra stenhus som de rika sjömän som byggts för deras familjer.

Veli Lošinj
Veli Lošinj är en by på sydkusten av ön, känd för berömda och kaptener som tillverkade magnifika villor och trädgårdar. Village är rikligt förekommande i vegetationen och mycket trevligt underhållas så att ibland jämfört med en trevlig stor park.

Mali Lošinj
Mali Lošinj är den största byn på ön och en populär plats för sportfiske sedan den enorma mängden fisk i deras vatten. Mali Lošinj är en känd turistort och en favoritdestination för många utländska och kroatiska turister på grund av den vackra natur, täta skogar och delfiner som regelbundet besöker kusten.

Tillbaka till toppen

Brač

taxi transfer brac taxi transfer brac taxi transfer brac

Brač är den största ön i centrala Dalmatien. Det är 40 km lång och ca 12 km bred. På grund av storleken på ca 395 km2 det är den tredje efter storlek vid Adriatiska havet. Dess högsta topp är Vidova Gora - också den högsta bland alla öar i Adriatiska havet (778m). Det har Medelhavsklimat - varma och torra somrar och korta och milda vintrar. Ursprunget till namnet är inte bekräftad - man antar att den härrör från ett illyric ord brentos - rådjur sedan grekerna brukade säga Elaphusa från elaphos - rådjur.

Supetar
Supetar är den största turist by på ön Brač, som på grund av antalet invånare (cca. 3,500) fick status som en stad. Det är också en viktig hamn vilket gör det mycket intressant att turist och sedan färjor avgår nästan varje timme från Split. Supetar är också kopplad till de andra öarna också, som Hvar och Vis. Erbjuda turisterna är utmärkt, det finns många lägenheter och pensioner utan också kända hotell. På sommaren finns det en utmärkt sommar program och ställen att gå ut på kvällen.

Sutivan
Sutivan är en liten by ligger på nordvästra kusten av ön Brač. Den har fått sitt namn Saint John som när översatt är en motsvarighet till Sveti Ivan. Omgivet av olivträd och vingårdar, med stränder som ligger i vikar där lugn och ro kan garanteras. Om du gillar promenader längs havet, kan du besöka det sättet hela kusten och besök sedan en av de många restaurangerna i byn. Om du gillar att gå ut på kvällen, är Supetar bara 13 km bort för att möta dina förväntningar. I närheten finns också parken i naturen med ZOO och rekreation läger bowling, basket, volleyboll) där du också kan äta middag eller lunch eller bara en drink.

Pušišća
Pušišća ligger på den norra kusten av ön och den har sitt namn efter det latinska ordet brunn brunnar, och det hänvisade till källor bräckt som ges till hästar och boskap. Pučišća är känd för det arbete som stenhuggare och för ett stort stenbrott som kallas Veselje varifrån stenarna extraheras. Tidigare har arbetet i stenbrottet var en viktig inkomstkälla för ursprungsbefolkningen. Det finns också magnifika vikar med ett kristallklart hav, en mycket lugn och tystnad som kommer att försäkra er en avkopplande semester för hela familjen.

Postira
Postira är en fiskeby på sydkusten av ön, mellan Splitska och Pučišća. Den fick sitt namn efter det latinska ordet pastura-betesmark och det nämns i skrifterna för första gången redan 1347. Ett slott Lazarić dominerar området på grund av dess renässans utseende. Postira är perfekt för familjer, så om boende en kan välja bland lägenheter, pensioner och hotell. Spridda stränder är gjorda av stenar och klippor, omgiven av pinjeträd. Bland de vackraste vikarna är Lovrećina - med en härlig sandstrand och ett original samt, nära resterna av en basilika från tidig kristen tid.

Povlja
Povlja är en stugby som ligger 10 km österut mot Sumartin. Den fick sitt namn efter den romerske ädlingen Paulianus som hade här sina egendomar. Church of Saint John byggdes här där en gång stod en monumental basilika tillverkade 5. Århundradet. Eftersom åren gick, Povlja blev mer och mer en turist by som kan erbjuda sina gäster alla faciliteter. Stränderna ligger i olika dalar så vissa är steniga, några steniga. Det är en idealisk plats för familjer och för alla dem som vill koppla av.

Splitska
Splitska ligger 7 km öster från Supetar, mot Pučišća. Den har en lång historia som går tillbaka till XIII-talet eftersom det var en viktig hamn för stenen export, men dess verkliga utveckling började först i XVI talet. Invånare i Splitska växte olivträd och vindruvor och arbetat i fält, men numera turismen tar en viktig roll. Splitska är en idealisk plats för alla som vill koppla av på vackra stränder och smaka utsökta rätter av ön. Om du väljer att gå ut på kvällen kan du gå besöka Supetar eller gå till Split eftersom det finns en regelbunden färjelinje.

Sumartin
Sumartin är en hamn som är belägen på den sydöstra kusten av ön Brač. Det grundades av invånare i Makarska i XVI århundrade som flydde framför Turkiska invasionen. Den har fått sitt namn till den medeltida kyrkan Saint Martin som var en del av ett franciskanerkloster. På samma sätt då, invånare viktigaste yrken är fiske och skeppsbygge. På sommaren, många kulturella manifestationer äger rum kan du njuta av god mat erbjuda, särskilt fisk. Det finns många stränder och vikar döljs av pinjeträd.

Bol
Bol är en av de mest favoritdestinationer i centrala Dalmatien. Det finns många sandiga och steniga stranden bland vilka Zlatni rat är den mest kända - det är den vackraste stranden i Adriatiska havet och en naturlig företeelse på grund av sin form liknar en tunga. Om du föredrar nudism, på den västra delen av kusten kan du hitta stränder för nudister. Här kan du göra vattensporter - vindarna är utmärkta för segling och surfing. Bol erbjuder mer än 2500 bäddar i privat boende, men det finns också många hotell komplex som ligger i området ovanför Zlatni rat. På sommaren gör manifestationer och program som inte saknar, restauranger är många liksom ställen att gå ut på kvällen. Bol har en mycket intressant historia som går tillbaka till antiken som också bekräftar många arkeologiska hitta och monument. Den ligger under Vidova Gora - den högsta kullen bland öarna i Adriatiska havet nära där flygplatsen "Brač är belägen.

Donji Humac
Donji Humac är den äldsta och den minsta by på ön Brač, ligger bara 2 km från Nerežišća. Det är en mycket fridfull plats, perfekt för dem som behöver vila i frid, men om du vill att jag o det stranden eller gå ut på kvällen, det är Supetar, ligger bara några kilometer bort (8 km). I närheten hittar du också krog "Kopačina", en av de bästa restauranger som erbjuder traditionella rätter från Brač Island. En km bort ligger en grotta Kopačina, om några få miljoner år gamla och definitivt intressant för alla älskare av grottforskare.

Milna
Milna ligger på den västra kusten av ön, 19km form Supetar. Grundades XVI-talet, är det en av de vackraste platser vid Adriatiska havet och den bästa naturliga hamnen på ön. Djupa vikar, kristallklart hav och en avkopplande rytm får dig att glömma vardagsstressen.

Mirca
Mirca är en liten by, som ligger mellan Supetar och Sutivan, på den norra kusten. Turisterna kommer hit ofta för att besöka restaurangen Gumonca ligger precis intill havet och erbjuder utmärkt dalmatiska specialiteter. Mirca är en fredlig medelhavs by som ger din familj en oförglömlig semester i en idyllisk miljö.

Tillbaka till toppen

Hvar

taxi transfer hvar taxi transfer hvar taxi transfer hvar

Hvar är en ö i centrala Dalmatien ca 68 km lång så det anses vara den längsta ön i Adriatiska havet. Vägen som går längs hela ön, från staden Hvar till de mest östra punkten - Sucuraj är 84 km lång. Dess klimat är, på grund av sitt geografiska läge mycket milt på vintern och torrt på sommaren. Historien om ön går tillbaka till början av IV-talet när det i Trakia ett välkänt grekisk filosof född och grekerna från ön Paros bygger sin stad på ön och gav den namnet Faros.

City of Hvar
Hvar är en stad med en rik historia, som ligger på den soligaste ön vid Adriatiska havet. Det är ett perfekt resmål för semester-för vänner, par eller familjer. Här kan du öva din favorit sport medan de som föredrar lugn och ro kommer att finna det i många naturligt konserverad vikar. Privat inkvartering, pensioner och hotell är många liksom restauranger och mat erbjuds. Hvar är känd för den utmärkta sommarprogram och underhållning och det lockar varje år många turister från hela världen. Staden Hvar är känd för många renässans monument och den äldsta folk teatern i Kroatien.

Stari Grad
Det är ett välkänt faktum att Stari Grad är den äldsta staden i Kroatien (384.BC), som inrättades redan under herravälden av grekerna. Som ligger inom den djupa avrinningsområde är det omgivet av tallar och 9olive träd och vinodlingar. Staden är en idealisk utgångspunkt för långa promenader och utflykter till närliggande platser på ön. Bekvämt privat boende, hotell, krogar och restauranger erbjuder traditionella specialiteter och utmärkt original vinstockar och tillhandahålla resurser för alla dem som söker avkoppling.

Jelsa
Jelsa ligger i en liten vik i närheten av Stari Grad. Den var populär redan under medeltiden sedan många upptäcktsresande, vetenskapsmän, etnologer och arkeologer som används för att besöka ön för att studera sina växter, mineraler och antika monument. Idag är turismen den populäraste aktiviteten och i Jelsa hittar du privat boende, pensioner, restauranger, barer och klubbar disco.

Sućuraj
Sucuraj ligger på den östligaste punkten på ön Hvar och det går tillbaka till 14: e århundradet. Numera kan man fortfarande se resterna av bosättningar som går tillbaka till antiken. Om du bestämmer dig för att besöka Sucuraj kan du hitta boende i på många lägenheter och hus, besöker restauranger och smaka utsökta fisk-och kötträtter tillsammans med hemgjort vin. Här kan du göra vattensporter, simma i magnifika sandiga vikar, har god sommar manifestationer eller gå för utflykter till närliggande öar.

Vrboska
Vrboska är den minsta byn på hela ön, som ligger i djupaste delen av viken. Det var bebodd redan under antiken och blev med tiden en fiskeby. Den har en liten ö mitt i viken som kallas Lilla Venedig och den är ansluten till fastlandet med små broar. Den är känd för vackra steniga och sandiga stränder, tät tallskog och ren blå havet. Lägenheter, familjepension och restauranger ligger nära havet. Från Vrboska båtutflykter även äga rum, särskilt för Zlatni rat på ön Brač.

Basina
En härlig vik Basina ligger på den nordöstra kusten av ön Hvar, nära Jelsa och Stari Grad. Det är en mycket liten by där man främst arbetar på fälten - de odlar druvor vinstockar, lavendel och olivträd. Havet är mycket bra och tydlig och det finns en hel del tallskog att gömma dig från den heta sön Native människor också fiska så att gästerna kan ha ett utmärkt val av fisk-och skaldjur.

Zavala
Zavala är en liten fiskeby som ligger 7 km från Jelsa. Kristallklart hav, många steniga stranden och gömda vikar erbjuder sina gäster en utmärkt tillflyktsort från vardagen. Lugnande dofter av rosmarin och lavendel, tallar och aa magnifik havsutsikt göra Zavala en oas av lugn.

Tillbaka till toppen

Šolta

taxi transfer solta taxi transfer solta taxi transfer solta
Šolta är en liten ö mitt Adriatiska havet, bara 19 km lång, men det hade varit en viktig hamn och en tillflyktsort för båtar, en sorts korsning av farlederna. Dess existens har registrerats redan under 4: e-talet f.Kr. som en ö med fyra viktiga hamnar och 24 vikar. I slutet på 7: e århundradet, befolkningen i den antika staden Salona börjar bor på ön sedan avarerna och slaver invaderade staden. Under medeltiden var det ofta attackerad av venetianarna och pirater från Omiš. På ön finns det många historiska platser som går tillbaka till romersk tid - roman sarkofag, mosaiker och tidiga kristna kyrkor. Du kan besöka Šolta varje dag av en färja i katamaran som dagligen åker från Split, och resan länge varar från 30 minuter till och timme.

Grohote
Grohote är den äldsta och den största byn på ön Šolta, belägen inåt landet. Little stenhus, vinodlingar och oliver är varumärken av Grohote, men platsen är också känd för målarna av naiv konst - Eugen Buktenica, Dinko Sule, Marin Kalajzić. Grohote är också ett område av arkeologiska lämningar, spår av romerska konstruktioner och mosaiker. Det finns också från 7: e århundradet, och viktigast för de infödda - församlingskyrkan Saint Stephen byggdes 1924.

Nečujam
Nečujam är en turistort som ligger i den största bukten Šolta och det kom till stånd genom byggande av fritidshus och turistcenter. Det är det viktigaste turistcentret på ön på grund av den ideala geografiska läge, lugna bukten och ett skydd för båtar och många rekreationsmöjligheter för vuxna och barn. I Nečujam under sommaren en kommer definitivt att ha god tid, särskilt i samband med folkliga fester när folk njuta av grillad fisk med rött vin medan de sjöng gamla Dalmatiner låtar.

Stomorska
Stomorska är en liten turist by ligger längs kusten, under helgedom Lady of Stomorija (St Mary). Rätt nära Nečujam är detta den mest besökta platsen på ön på grund av sin ställning i backen och många vikar samt många barer och restauranger där underhållning aldrig saknar. Den viktigaste steniga stranden ligger i centrum, men om du gillar lugn, kan du alltid hitta din plats på en av de många klipporna vid havet.

Rogač
Rogač är den viktigaste hamnen på ön, men också en turist by. Det är i samband med staden Split med reguljära färjelinjer som reser flera gånger om dagen, men det är perfekt för nautisk turism och eftersom många privata båtar bor här under sommaren. Det är svårt att definiera den period då grunden, men i havet finns resultaten av antika murar och en rustik villa. I Rogač hittar du många platta klippor att sola och om du gillar ensamhet, kan en plats för dig alltid finns.

Maslinica
Maslinica är en liten by på den västra kusten av ön, som grundades den 18: e talet, då en adlig familj bad från en venetiansk dodge ett tillstånd att uppföra ett slott med befästningar och torn för att skydda ön utgör piraterna form Omiš. Den inhabitation av Maslinica Därefter började och fortsatte under decennier, medan det gamla slottet i dag är en berömd restaurang Conte Alberti. Maslinica behöll sin tradition och originell aspekt så litet stenhus, olivträd och pinjeskogar ändå göra de viktigaste dragen medan stränderna även om många, inte erbjuder några tilläggstjänster. Maslinica har samband med staden Split mestadels över Rogač och Stomorska eftersom den inte har några direkta färjelinjer. Ändå, här kan du hitta en fiskrestaurang, en krog och en stormarknad så om du strävar efter fred och lugn, Maslinica är ett utmärkt val för dig.

Tillbaka till toppen

Palagruža, Sušac, Drvenik mali

taxi transfer palagruza taxi transfer palagruza taxi transfer palagruza

Island of Palagruža
Palagruza är ett namn som står för Big Palagruza - en ö 1400 m lång och en grupp av små öar som omger den. Islands ser ut som en lång karg klippa slagen av vindarna under hela året men på hösten blir hela ön täcks av flerfärgade blommor som blommar redan med första regndropparna. Palagruza har ingen befolkning, bara fyrvaktarna av de största fyren i Adriatiska havet, byggt 1875. Fortfarande finns det arkeologiska fynd som bekräftar att när det var bebott. Arkeologerna fann också många föremål av keramik, då smycken och pengar som folk brukade lämna här för att få välsignelse för sina resor och segling.

Island of Sušac
Island Sušac är belägen 25 km väster om ön Lastovo, och har inga befolkning bortsett från de män som upprätthåller fyren. Ibland fiskare besöka ön och även oftare turister under sommaren. De är också de viktigaste gäster här sedan deras hyra lägenheter i fyren som byggdes i den 19: e talet under regeringstid av österrikiska och ungerska dynastier. Idag är denna typ av boende är mycket populär bland turister och naturälskare. Sušac är en ö på öppna havet, utsatt för vindar och starka strejker bora medan Tillträde endast möjligt från den södra sidan under fint väder. I havsbottnen runt Sušac finns en magnifik dalgång rik på marin växtlighet men också en favorit fiskarnas läge på grund av god fångst. En annan egenhet i Sušac är också Malo jezero - Little sjön som de omgivande höga klipporna.

Island of Drvenik Mali
Drvenik Mali är en liten ö på Trogirs Riviera som räknas 50 till 60 invånare. Jordbruk, olivodling och fiske har alltid varit det viktigaste yrken för ursprungsbefolkningen. Kusten är ganska indragen så det finns många vackra vikar där mindre båtar kan förankra, men de vackraste är definitivt Cove Rina - med en magnifik sandstrand. Drvenik Mali är förbunden med fastlandet genom regelbunden båt linjerna som avgår från Trogir.

Tillbaka till toppen

Vis

taxi transfer vis taxi transfer vis taxi transfer vis

Vis
Vis började bygga sin historia redan med i början av årtusendet när grekerna befolkade ön och gjorde den till deras viktiga koloni kallad Issa. Staden Vis är belägen i en magnifik bukt skyddas från vind och attackerna form havet medan vid horisonten finns det vackra små öar där ursprungsbefolkningen fortfarande växer vingårdar. När inrättas på ön fortsatte grekerna koloniseringen av närliggande områden bland vilka staden Trogir är den mest betydande. Bevis för detta vidta flera föremål som vaser, krukor och statyer och keramik. Vis är också platsen för en unik grekisk kyrkogård i Dalmatien från vilket man kan dra slutsatser om storleken och aspekten av grekiska gravar samt hellenistiska gravstenar. Under Romarriket, romare bor i området och från den tiden finns välbevarade rester av antika Thermae - offentlig badplats och resterna av antika teater på samma plats som ett franciskanerkloster hade byggts. Förutom historia, är Vis en vacker liten stad i vit sten, med en magnifik väg som sprider sig längs hela kusten. Under sommaren kommer du säkert inte missar bra musik, konserter med klassisk och rock musik och a capella sång. När det tar att idrottsaktiviteter, är dykning bland de mest favorit och i Vis det finns mer än några dykarklubbar som lätt kommer att erbjuda dig den utrustning eller leda dig in i utforskningar av havsbottnen, där du kan se med sex båtar som sjunkit under olika perioder, en del går tillbaka till romartiden.

Komiža
Komiža är en liten fiskare by, belägen endast 10 km från staden Vis. Folk festligheter att äga rum här varje sommar och dess särskilda charm göra a cappella sångare och hemgjorda vin. Platsen har en lång fiske tradition så här kan man också besöka en FISKE-museum ligger innanför murarna till en renässans torn byggdes 16.th. Framför vik Komiža det finns många små öar där ursprungsbefolkningen odla druvor, sedan Biševo med sin blå grotta och ö Svetac - en gång livsmiljö för ett Medelhavet munksälen.

Tillbaka till toppen

Korčula

taxi transfer korcula taxi transfer korcula taxi transfer korcula

Ön Korcula är belägen i centrala Dalmatien och det hade i sin tidigare en viktig plats för arkeologiska fynd och ett centrum för grekisk bosättningar. Det sprids över 270 km2 och det är sjätte av storlek bland öarna i Adriatiska havet. Den norra kusten är ganska liten och lätt tillgänglig för båtar medan den södra kusten är mycket indragen och brant, med många vikar och holmar. används för grekerna att bebo öarna redan i VI-talet och de kallade det Korkyra Melaina vilket innebar - svart skog. Ön var en gång täckt med tät och stiglösa skog några som tyvärr brann under åren. Korcula är en viktig arkeologisk plats bland vilka den viktigaste är Vela spilja och den lilla ön Badija nära Vela Luka där knivar från neolitiska perioden hittades. Det finns många attraktiva platser på ön, särskilt de som innehåller naturliga skönheter, en lugn atmosfär, otroligt klara vattnet och en god fångst av fisk. Turismen hade sin början i början av 1904. när den första allmänna stranden inrättades i staden Korcula, medan den första publikationen i främmande språk inträffade 1914.

Račišće
Račišće är en by och en vik på norra kusten av ön och bara 12 km från staden Korcula. Det grundades 17. Talet av befolkningen från Hercegovina och Makarska som flydde invasionen av turkarna. Sjömän använde också att ringa Račišće hamnen i säkerhet eftersom det var en utmärkt plats för reträtt från norra och östra vindar. Nära byn finns en vacker stenig vik som heter Vaja, gjord av stenar hämtades från närmaste stenbrott.

Korčula
Magnificent staden Korcula ligger på nordöstra kusten av ön. Dess centrum ligger på en liten halvö är känd för gamla stadsmuren ett stort antal medeltida byggnader, medan andra delar av staden ligger utanför väggarna. Det finns inte många uppgifter om livet i Korcula förrän 14: e århundradet då stenhuggare från Dubrovnik besöka området i sökandet efter en god kvalitet sten för Republiken Ragusa. Invånarna i Korcula börja lära sig denna konst från Dubrovnik stenhuggare och gradvis förändra aspekten av Korcula. De bygger underbara hus, palats och många andra byggnader. Du kan njuta av en magnifik utsikt som sträcker sig från stadens murar, ta långa promenader och besöka hela området, gamla, smala gator och butiker, eller ett av de många restaurangerna

Lumbarda
Lumbarda är en turistort som ligger på den sydöstra punkten på ön Korcula i södra Dalmatien, bara 7 km från staden Korcula. Lumbarda är en pittoresk liten stad med indragen kusten och många holmar och sandstränder. Det är känt också eller en känd vinstock kallas Grk, naturliga skönhet och historiska sevärdheter som slott, villae rusticae, arkeologiska lämningar, parker och sluttningar täcks vingårdar och oliver. Lumbarda nämndes i skrifterna redan i IV-talet i ett dokument kallat Psephismo di Lumbarda som behandlade ämnet i dödsboet distribution.

Zavalatica
Zavalatica är en turistort på norra kusten på ön Korcula, i en naturlig havsvik 30 km från staden Korcula. Det är en liten fridfull by, perfekt för familjesemester. Ön Lastovo är mycket nära Zavlatica så du kan också besöka Lastovo och holmar i skärgården. Regionen är känd för vinodling och en berömd vinstock Pošip.

Brna
Brna är en vik och en by på norra kusten, nära Smokvica och 20 km från Vela Luka. Regionen är känd för odling av vinstockar druvor och uppskattat vinstockar som Rukatac och Pošip. Inledningsvis fungerade det som en port för vinstockar export i 19th century medan idag är det mer en turistor

Prižba
Prizba är en by som sprider sig över 4 km längs havet på sydkusten. Det finns många stränder av sten och grus men även två halvöar som Ratak och Prišćapac med ett turistkomplex och en småstenstrand. Prizba är en vacker och fridfull by, perfekt för alla dem som föredrar att lyssna till ljudet av vågorna på kvällen och syrsor med en första morgonsol. I närheten kan du se vingårdar, utforska platsen till fots och det finns också två snabbköp och en restaurang.

Gršćica
Gršćica är en liten ort på södra kusten, cirka 14 från Vela Luka och 7 km från Blato. Hennes man kan se vackra vikar med familj hus, campingplatser och stränder där man kan hyra en båt och holmar besök i bassängen. I närheten finns också rester av romerska bosättningar. I Gršćica finns det bara en restaurang när en affär är det 2 km, i Prizba.

Vela Luka
Vela Luka är den största byn på ön Korcula, som ligger i en djup och skyddad vik på den västra kusten av ön. Det är ett Medelhavsklimat resort med många privata hus, några hotell och många andra faciliteter, speciellt för älskare av vattensporter. Från Vela Luka du kan också gå till en båtutflykt och besöka två små öar Ošjak och Gubeša. Ošjak är en symbol för Vela Luka, som också nämns i några dalmatiner sånger. I närheten finns också en viktig arkeologisk plats och ett gammalt slott där en samling knivar från neolitiska perioden hålls. Vela Luka är känt tillbaka kulturell verksamhet, särskilt för musik och a capella sång av gamla dalmatiner låtar.

Blato
Blato är en kommun som räknar 4000 invånare och ligger på några kullar som omger centrum. På ingången finns också en vacker gränd av limefrukter träd. I centrum hittar du sjuk flera kyrkor och kapell bland vilka ett av Saint Kuzma och Damjan är den äldsta (VI-talet). Församlingskyrkan är känd för en magnifik altare med en målning av en känd venetiansk målare Girolamo de Santo. Blato bibehålls den gamla traditionen av stängsel utan också av folklore och sång.

Prigradica
Prigradica är en fiskeby omgiven av gamla vingårdar och olivträd på den nordvästra kusten i Korcula stad. Det är en av de äldsta byarna på ön, en ursprungligen en hamn för export av vin och olja. I Prigradica finns många gamla stenhus som bevarat den autentiska utseendet på denna lilla by. Nuförtiden är Prigradica en turistort perfekt för en lugn semester. Det finns sten och steniga stranden, tavernor och barer, idrottsplatser för fotboll, basket och volleyboll. Prigradica är också en idealisk utgångspunkt för vandring och cykling.

Žrnovska Banja
Žrnovska Banja är en härlig turist by i nord-östra vik på ön. Den ligger bara 4 km från staden Korcula och 2 km från Žrnovo. Det är en favorit destination för vindsurfare på grund av den perfekta vindar för vattensporter. Det är också en idealisk plats för alla som vill bo i en lugn och avkopplande plats, gärna på sport, men också kultur och historia som inte saknar på Korcula. Här kan du också hyra en båt eller en cykel och gör en tur längs ön. Stränderna är steniga men i närheten kan du också besöka mysiga vikar i ett naturligt konserverad miljö som Orlanduša, Medvidnjak, Vrbovica.

Tillbaka till toppen

Lastovo

taxi transfer lastovo taxi transfer lastovo taxi transfer lastovo

Ön Lastovo tillhör gruppen av de södra öarna. Det är ca 10 km längs, 5,8 km bred och med den totala storleken på 56,2 m2. Lastovo är omgiven av 46 öar i skärgården som kan besökas av båtar. Det nämndes i skrifterna redan i sjätte århundradet, och det har sitt namn efter romarna, som kallade det Augustan ö eller ön Caesar. Under århundraden var det namn transkriberas på olika sätt så det var Augusta, Lagusta eller Lagosta, men med ankomsten av slaverna det erhåller suffixet-ovo och det blir - Lastovo.

De arkeologiska fynd i grottan heter Račja spilja bekräfta förekomsten av männen på ön redan i ålder sten, cirka 8500 år f Kr. Ön Lastovo utsågs till Park i naturen på 29. September 2006. Romarna brukade säga ön Caesar sedan fanns det många fält, skogar, skärgård, gömda vikar och en stor variation av fisk. Ön Lastovo är mycket attraktiv för navigatörer och dykare. Det är en idealisk plats för älskare av naturen, långa promenader, vandring och cykling. Den semester till Lastovo är ett utmärkt val för dem som föredrar lugn miljö, orörd natur och rent hav.

Under federationen Jugoslavien, var tillgången till ön förbjudet för utlänningar och det hade därför turister inledda i 1990-talet. Invånarna o fiska, odla vindruvor vindruvor och olivträd, men på sommaren, ägna de fullt ut turistaktiviteter.

Specialitet Lastovo är en hummer som du kan beställa i mycket restaurang eller krog längs ön, men det finns också ett utmärkt val av kräftdjur, musslor och fisk. På sommaren, många kulturella och musikaliska evenemang äger rum. Ön Lastovo har två underbara vikar bland annat Zaklopatica och Skrivena Luka (Hidden Bay) är den vackraste, då Ubli, Pasadur, Lucica och Saint Michael.
Island har goda förbindelser till staden Split och öarna Hvar och Korcula.

Tillbaka till toppen

Mljet

taxi transfer mljet taxi transfer mljet taxi transfer mljet

I århundraden förbryllad ön Mljet sinnen historiker, äventyrare och präster. Under den period befästningar roman kolonisering och kyrkor byggdes och även ett palats i 1. talet. Mljet är känd för sin vackra natur och fauna men också för tät skog. Norra delen av ön förklarades en nationalpark redan 1960. Runt denna lilla ö hittar du många klippor och omgivande småöar, men även sjöar med saltvatten, tät skog som räknas 5 typer av träd och magnifika berg som du kan ha en fantastisk utsikt över havet och alla omgivningar.

Ön Mljet är känt för fenomenet med salt sjöar som en gång var färska, ca 10 tusen år sedan. Great Lake är ca 46 m djup och Minor sjön är ca 29 m djup. Ön är också känd för vackra träd som sträcker sig alla upp till kusten, många sjungande fåglar, mungo och örnar, men i slutändan vilda styrelser också.

En annan egenhet i Mljet är en ö belägen mitt i Great Lake - Santa Maria, som var bebodd av benediktinerna redan på 12-talet fram till 19. Talet när Napoleon stängt klostret. Regionen är intressant även för pittoreska folk morgonrockar, särskilt kvinnor klänning och skor som var mestadels rödfärgad medan halsdukar hade broderier är typiska för regionen.

Tillbaka till toppen

Pelješac

taxi transfer peljesac taxi transfer peljesac taxi transfer peljesac

Halvön Pelješac ligger i norra Dalmatien och det är näst efter storlek i Adriatiska havet. Det hade varit bebott redan under perioden av romarna, som lockades av sin bördiga mark, källa för dricksvatten, magnifika kust och ett rikt fisk fångst. Efter illyrierna, stenen kluster som återstod efter deras inhabitations användes för att bygga befästningar på närbelägna bergen. Romarna bosätta sig här i 1: a århundradet efter Kristus, bygga bosättningar och distribuera mark till lokalbefolkningen.

På detta sätt börjar folk att befolka området, växer vinrankorna druvor och olivträd. Halvön Pelješac också är känd som en livsmiljö muffloner, var regionen utmärkt sorters vindruvor odlas - som Dingač och Postup. Det är också en häckningsplatsen av olika typer av musslor och fisk, särskilt ostron och gilthead. Republiken Dubrovnik köper halvön i 14: e århundradet och därmed börjar den period då välstånd på ön. Detta upphör inte ens efter den nedgång i Republiken Dubrovnik. På grund av den långa tradition inom sjöfart, det finns få nautiska museer på halvön samt privata hus av några berömda sjöman, som förvandlades till museer grund av den långa traditionen i familjen. Den mest betydande byar på halvön är Orebić, Ston, Trpanj och Viganj.

Orebić
Orebić är en viktig marin miljö som fick sitt namn efter familjen av kapten Orebić. Det är en utmärkt plats för vistelse - storslagna naturen, havet rik med alla sorters fisk, så det är mycket möjligt för dig att träffa delfiner också. På grund av sin geografiska position är det bland de mest favorit surfa platser, men perfekt även för de som uppskattar segling och dykning.

Trpanj
Trpanj är en hamn på norra delen av halvön, känd som en surfing webbplats och andra vattensporter. Naturen är magnifik, liksom den steniga stranden, perfekt för familjesemester.

Viganj
Viganj är en by med steniga stranden och tallar. Om du gillar bergsklättring är detta en utmärkt utgångspunkt för att utforska närliggande utflykt plats på berget Sv. Ilija.

Ston
Ston är en berömd salt Pan och en häckningsplatsen av olika musslor. Det är en utmärkt plats för traditionella och under vatten fisket eftersom området är mycket rikt på fisk. Kännetecknande för Ston är 980meters långa väggar med befästningar och en fästning som kallas Kaštil.

Andra mindre platser på halvön är Duba, Crkvice, Trstenik, Zuljana, Drače, Janjina, Kuna, Oskorušno, Gornja Vrućica, Potomje, Postup.

Tillbaka till toppen