Book your transfer faster and easier on our new website!

Book your transfer now

From: select from list choose transfer start
To: select from list choose transfer destination

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50

Nationalpark Plitvice

Plitvice

taxi transfer plitvice taxi transfer plitvice taxi transfer plitvice
Nationalpark Plitvice Känner jag mig sminkad belägen i Regionen Lika, In Källan till Floden Korana OCH OM beslag AV Mala Kapela OCH Plješevica. DET sprids över 30 Tusen hektar SOM omfattas Skog AV-tat, floder, sjöar, SMA Broar OCH promenader Vägar OCH grottor. DET finländarna 16 Kaskad sjöar SOM Rinner fran Högre till lägre ettor OCH Känner jag mig sminkad förbundna MED EN Större sjö - Kozjak SOM utflykter MED Elektriska båtar anordnas regelbundet. Park Plitvice Känner jag mig sminkad den viktigaste nationalparken i Kroatien in Grund AV DESS utomordentliga Skönhet, historia OCH natur. DET Känner jag mig sminkad den Enda nationalparken i Kroatien under Skydd AV UNESCO, Mest in värdet AV Forskare SOM visat SIG Vara ETT Stort inflytande i flora in detta område, särskilt Alger OCH Mossa SOM orsakar Särskilda Struktur AV-berget och form Underbar Karst sluttningar. Plitvice också Kallas turistmål - OCH antalet besökare ökar varje AR. Jag ÅR till Applicability, harmoni Plitvice besökts AV 500.000 Gaster redan i augusti. Jag närheten Kan man hitta Boende in Hotell och ETT lägenheter samt Stort Antal Restauranger SOM serverar Nationella OCH Traditionella specialiteter AV Lika regionen. Avstånd Mellan sjöarna OCH Zagreb Känner jag mig sminkad 140 km, Medan fran Split DET fäst till 200 km.

Tillbaka till toppen

Historia

Plitvice har otillgängliga i århundraden, främst på grund av de historiska omständigheter och invasioner som inträffade på kroatiskt territorium, och folk ofta undvikas i området kallar den djävulens trädgård. Förutom att när det tar till historien, det finns även vissa historiska drag som tyder på förekomsten av romerska bosättningar en illyriska stammar namn Japodi. Senare, i det 7th århundradet, kroater bor i territoriet, men bara i 18. talet finns det några slutsatser att nämna Plitvice av deras nuvarande namn. Förståelse för den naturliga mångfalden och skönheten i området uppmanat kroatiska vetenskapsmän för att förkunna det en nationalpark redan 1949.

Tillbaka till toppen

Sjöar och vattendrag

taxi transfer plitvice taxi transfer plitvice taxi transfer plitvice
I Lika regionen finns bäckar och floder och floden Korana som flyter längs sluttningarna av närliggande bergen mot sjöarna. Plitvice har 16 kaskad sjöar delas in i Övre och Nedre sjöar och förenas av en sjö Kozjak. Gäster som vill följa sjöar närmare kan stiga ombord på en av elektriska båtar som driver med. Backarna är synnerhet för sin tillkomst eftersom alger och mossa orsaka deras specifika Karst struktur. Seliški vrh är den högsta toppen i Plitvice - den ligger på 1279 m ovan havet, medan det lägsta är Koranski mest - på 367 m ovan havet. Bland de bäckar och floder som flyter genom regionen den viktigaste är Korana, medan mest intressanta är Crna Rijeka (Black River) som i sin racket svart mossa och (White River) som bryter vit sand på en höjd av 700 meter.

Tillbaka till toppen

Flora och fauna

Förutom den magnifika Karst backar och sjöar att sprida för nästan 9 km, National Park Plitvice är specifikt också för dess endemiska arter - arter som finns endast på det territorium. Dessa avser flora och fauna, bland vilka vissa särskilt bör belysas: björnen - ett varumärke som tillhör Plitvice, då varg, vita och gyllene DOE, och lodjur. Plitvice är också kända för många arter av fjärilar bland vilka det finns omkring 250 sådana som visas under natten, då ca 5 arter av fisk, särskilt öring eftersom Plitvice är dess naturliga livsmiljö redan i århundraden. Stor variation av växter växer här, liksom Cypripedium calceolus, en av de vackraste exemplen på orkidéer och köttätande växter som är registrerade som en av de mest känsliga arter i området.

Tillbaka till toppen

Grottor och gravrösen

I nationalparken Plitvice kan man hitta många grottor, högar och gropar som i stort sett inte är tillgängliga för turister eftersom deras undersökning är inte officiellt organiserad. Den största grottan är Čudinka - det är 200 meter djup. Särskild struktur Karst tillåter inte bildandet av hårdare klippor som skulle göra en säker undersökning möjligt. De flesta grottor är under vatten så kan sökas endast om simning och med egen utrustning, medan vissa anses vara arkeologiska platser och måste skyddas.

Tillbaka till toppen

Aktiviteter

Plitvice stretch den 30 tusen hektar och vi rekommenderar dig att peka ut minst en dag för att få tillräckligt med tid att utforska sin naturliga skönhet, dolda stigar, segla på sjön i elektriska båten eller träffa en exotisk natt fjäril på kvällen. Du kan njuta av din vistelse Plitvice genom att vandra, klättra dess högsta topp, cykling, rodd på sjöar eller skidåkning. Det finns 16 sjöar som förbinds med en stor sjö som heter Kozjak. Little tåg är också ett sätt att utforska Plitvice eftersom området är stort och det är lättare att se det så här. Inte alla områden är tillgängliga, särskilt på grund av tät skog och Karst lättnad. På vintern är Plitvice täckt med snö så många som älskar skidåkning anser att det är deras favorit destination. I närheten kan man hitta hotell och restauranger med mycket vänlig personal, som kommer att lätt ge dig råd om urval av godaste specialiteter.

Tillbaka till toppen