Book your transfer faster and easier on our new website!

Book your transfer now

From: select from list choose transfer start
To: select from list choose transfer destination

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50

Rijeka and Crikvenica riviera

Rijeka

taxi transfer rijeka taxi transfer rijeka taxi transfer rijeka
Rijeka och Crikvenicas riviera ligger norr om den Adriatiska kusten. De viktigaste centra i regionen är Rijeka, Crikvenica, Novi Vinodolski och Senj. Dessa städer har alla betydande kulturarv, samtidigt som turism och vackra platser ger många möjligheter för idrott och utforskning av naturen. I Rijeka kan man gå på jakt och sedan olika typer av vilda djur har bosatt sig där. Lovers av historia hittar här ett stort antal platser för sightseeing, monument, katedraler och fästningar en och nationalpark Risnjak. Kring staden Rijeka en kan besöka även de murar som en gång skyddat staden från inkräktare. Novi Vinodolski är också känd för ett centrum som kallas Novljan som utgjorde centrum för kroatiska aristokratiska familjer i 13-talet - Zrinski och Frankopan. Älskar sport och äventyr har många möjligheter som forsränning på Kupa, fiske i älven Gacka, vandring, jakt, cykling, dykning och tennis. Regionen vet utsökta traditionella specialiteter såsom scamps i vinstockar, Frankopan tårta, kokt fisk och batuda - en traditionell maträtt måltid med bönor, majs och kött.

Rijeka
Historien om Rijeka går tillbaka till tiden för keltiska stammar som bebodde området. Man tror att det första namnet var Tarsa som jag Celtic medel - en höjd nära floden. Under perioden av romerska välde staden hette Trsatica. I den 8: e århundradet regionen befolka kroater och bilda en ny bosättning som kallades Reka (Rika) med torn, gator och torg. 17th Century är början på välstånd när staden blir centrum för konst, handel och utbildning. Jesuiten gymnasium grundades då och det var först vid Adriatiska havet. Rijeka var nästan för tre århundraden under regeringstiden av österrikiska monarkien, tills 1918. Dess inflytande i hög grad bidragit till dess utveckling, arkitektur, utbildning, konst. Under vandringen längs stadens hittar du många intressanta sevärdheter bland vilka de mest kända är kommunalt palats, Dominikanska klostret, guvernörens palats, palats av domstol och resterna av antika Castrum.

Kraljevica
Kraljevica är en stad nära Rijeka, bara 26 km söderut. Det är ett populärt turistmål på grund av den intressanta geografiska läge och magnifika sandiga och steniga stranden. Det är en av de nyare städerna vid Adriatiska havet, men ändå är det ett viktigt turistmål och en hamn där fartyg byggs. Kraljevica är omgiven av tallskog där en campingen är belägen. Det är en idealisk plats för människor med andningssvårigheter på grund av särskilt ren luft som strömmar från de närliggande bergen och rik vegetation. Kraljevica är ett populärt turist-webbplats som erbjuder många faciliteter till sina gäster-sport aktiviteter som segling, dykning och andra sportaktiviteter, medan bra sommarprogram är bara en del av den utmärkta erbjuda turisterna i denna härliga Medelhavet stad.

Tillbaka till toppen

Crikvenica

taxi transfer crikvenica taxi transfer crikvenica taxi transfer crikvenica
Staden Crikvenica fått sitt namn efter kyrkan som byggdes av en kroatisk adelsman Nikola Frankopan i 1412. Crikvenica har ett fantastiskt klimat och mer än 2500 timmar av sol. Stränderna är steniga och sandiga, men vissa är cementerade också. Eftersom det är en relativt lugn stad, är det idealiskt för barnfamiljer och alla som föredrar mer fredliga resmål att spendera semestern. Om du vill gå ut på kvällen, hittar du många barer i Crikvenica men även besöka några av de närliggande platser.

Selce
Selce är en liten turistort som ligger i viken, bara 3 k från Crikvenica. Det är känt för en härlig sandstrand ligger i centrum, medan det i närheten finns campingen och härliga stenig strand. Selce har en lång turist historia så att den kan erbjuda sina gäster många möjligheter - utmärkt boende, fritids-läger och utrustning för vattensport. Selce är en trevlig Medelhavet by där du får mest höra traditionella dalmatiska låtar och delta i folkliga fester, men om du föredrar olika rytmer ger Crikvenica olika möjligheter för alla smaker.

Tillbaka till toppen

Senj

taxi transfer senj taxi transfer senj taxi transfer senj
Redan i den antika perioden, denna stad som nämns i skrifterna av grekiska och romerska historiker under namnet Senia. På grund av det geografiska läget under bergen Velebit, kalla nordliga vindar blåser här under vintern. Fortfarande under sommaren kan gästerna koppla av på ett fint arrangerat central stranden eller besöka bukten Spasovac och några närliggande mindre stränder. Under sommaren, många kulturella manifestationer äga rum här, men på vintern är karneval kvällarna anordnas. Senj är en idealisk plats för sport, speciellt om du som vandring och cykling.

Novi Vinodolski
Novi Vinodolski är ett viktigt turistmål, som ligger 9 km från Crikvenica, mot staden Zadar. Det är vet en magnifik sandstrand omgiven av tallar och vackra vägar. Stranden är idealisk även för mycket små barn så på sommaren kan du se här många barnfamiljer. Novi Vinodolski är en berömd historisk destination eftersom det var ett centrum av gamla kroatiska adliga ätten Frankopan redan i 14: e talet. Det är en favorit destination för många turister på grund av

Karlobag
Karlobag är en liten stad belägen 42 km längs kusten, under berget Velebit. På grund av närheten till bergen och havet, har Karlobag alltid varit känt som ett utmärkt läge för dem som söker en fusion av medelhavsklimat och vinterturism. Detta är en stad du kan besöka under hela året, speciellt om du gillar vintersport ... Nämligen, det tar ca 5 minuter med bil att ta sig till Baška Oštarija som handlar om en tusen meter hög. Karlobag är inte trångt - det är befolkat med omkring tusen invånare, men besöks av många turister under hela året.

Tillbaka till toppen

Opatija

taxi transfer opatija taxi transfer opatija taxi transfer opatija
Opatija är en känd turistort och en favoritdestination för många världsberömda människor. Här kan du hitta många hotell byggdes redan i 19th century av vilka några är väldigt lyxigt. Opatija mycket snart kommer att bli den enda stad vid Adriatiska havet med så många högt kategori hotellen, det finns också lyxiga villa och hotell familj. Se sprids på närliggande öar Krk och Cres och Kvarner Bay. Opatija är också en plats där Radio-festivalen och Dora - nationell tävling för europeiska låten äger rum.

Ićići
Ičići är en välkänd nautiska centrum med ca 340 båtplatser i havet och på land. Placera domineras av en stor ACI Marina som fått en mycket kända priset kallas Blå Flagg. Det finns även en magnifik lång strand där du kan göra olika vattensporter, dyka eller spela tennis och gå klättring. Nattliv är i Opatija, som ligger bara några kilometer bort.

Lovran
Lovran börjat bli en turistort vid ungefär samma tidpunkt som Opatija - i 19th century. På den tiden det österrikiska-ungerska monarkin började bygga exklusiva hotell och lyxvillor. Lovran är en blandning av historia och modern arkitektur och en favoritdestination för många kända personer. I Lovran Det finns en sedvänja att odla autochthonic agrara kulturer som körsbär och kastanjer. I Lovran finns två stränder i centrum och andra mindre runt kusten. Lovran är också känt som ett behandlingscenter redan under regeringstid av österrikiska och ungerska regeringen.

Matulji
Matulji ligger inre av Istrien halvön så det har ingen utgång till havet, men det är mycket nära Opatija så bra underhållning och många andra evenemang sommartid sker endast 2 km bort. Matulji är en liten by, perfekt för dem angelägna om sporter som cykling och klättring eftersom sluttningarna av Ucka är mycket nära. Värdar är snälla vänliga och de kommer lätt erbjuda dig boende och några av de traditionella specialiteter. Det är en särskild upplevelse att vara här under karnevalen festligheterna när klockan bärarna samlas här klädda i traditionella dräkter och tillkännage, med en viss typ av ringmärkning vårens ankomst och en början på mognad.

Medveja
Medveja är en liten turistort i närheten av Lovran som under sommaren besöks av många gäster, mest barnfamiljer. Anledning till detta är att Medveja är en mycket lugn och trygg plats där barn kan spela slarvigt. Här hittar du en campingen och en magnifik stenig strand. Butiker och restauranger ligger längs stranden, medan på kvällen underhållning utspelar sig mestadels i barer på stranden.

Mošćenićka Draga
Mošćenićka Draga är en vacker turistort som ligger på Opatija Rivera, bara 15 km från Opatija. Den räknar ca 800 invånare, men under sommaren detta antal drastiskt ökar på grund ankomsten av utländska och inhemska turister. Även medborgarna i närliggande städer som besöker Mošćenićka Draga eftersom det har en av de vackraste stränderna vid Adriatiska havet. Platsen kan också erbjuda ett stort antal privata bostäder, och på sommaren fiskebåtar anländer dagligen transporterar en stor variation av fisk.

Volosko
Volosko är en liten fiskeby, bara 1 km från Opatija. Det är särskilt för stenhus, mycket noggrant byggda och två fyrar. Du kommer att se i hamnen många fiskenät medan vid kusten kan du besöka restauranger och krogar var dalmatiska sånger sjungs tills tidigt på morgonen. Volosko är känd för målningen tävlingen Mandrać som äger rum i slutet av sommaren.

Sveta Jelena
Sveta Jelena är ett landsbygdsområde som består av några små byar, alla med endast 4-5 hus. Här kan du hitta en kyrka som byggdes på 17: e-talet - ett enkelt kapell framför som en gång stod på kyrkogården.

Tillbaka till toppen