Book your transfer faster and easier on our new website!

Rezervirajte svoj transfer sada

Od: izaberite sa popisa choose transfer start
Do: izaberite sa popisa choose transfer destination

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50

Transfer od zračne luke Split do Makarske

airport service Transfer u jednom smjeru

airport service Povratni transfer

MAKARSKA

taxi transfer Makarska Makarsko primorje ili Makarska rivijera je mikroregija u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Prostire se na 53km priobalja u smjeru sjeverozapad-jugoistok, od Brela na sjeveru, do Gradca na jugu. Primorje leži u podnožju planine Biokovo, zbog čega je široko najviše 3km. Pokriveno je gustom borovom šumom, koja je u mnogo navrata stradala u požaru, posljednji put u rujnu 2008. godine.

Makarska, Baška Voda, Brela i Tučepi poznata su mjesta Makarske rivijere, prepoznatljiva po dugim kilometarskim šljunčanim plažama, aktivnostima za cijelu obitelj, zabavi i uživanju u sportovima na vodi, velikoj ponudi rekreacije za sve generacije te najboljim restoranima i konobama s izvornom dalmatinskom hranom i vinima, noćnim zabavama za mlade do ranojutarnjih sati.

Igrane, Drvenik, Zaostrog, Živogošće i Pisak mala su primorska mjesta u kojima se može osjetiti idila života uz more i prirodu te uživati u dugim šetnicama. Predivan panoramski pogled može se doživjeti posjetom planine Biokovo sa čijeg se vidikovca vide dalmatinski otoci Brač, Hvar, poluotok Pelješac, Korčula i Lastovo. Da bi se moglo uživati u ovakvom spoju planine, zelenila, mora i temperamentnih domaćina Makarani su pripremili bogatu i kvalitetnu ponudu hotelskog i privatnog smještaja na cijelom području Makarske rivijere koja će odmor u Hrvatskoj učiniti nezaboravnim.

Makarska leži u prostranoj uvali koju s istoka zatvara rt Osejava, a sa sjeverozapada poluotok Sv. Petar. Stanovnici se bave uzgojem vinove loze, maslina i smokva, a bave se i turizmom i ribarstvom. Makarska se razvila uz obalu, a sastoji se od stare jezgre mediteranskog tipa i novijeg djela sa hotelima, restoranima, autokampom, apartmanima i vilama. Park i borova šuma obrubljuju 1500m dugu plažu u Donjoj luci, a brojne su i pješčane uvale. Na obali je barokna crkva Sv. Filipa Nerija i zgrada bivšeg samostana Filipinaca. U podrumu samostana smješten je Malakološki muzej s bogatom zbirkom školjaka oko 10 000 tisuća primjeraka. Na trgu je barokna župna crkva Sv. Marka, barokna fontana, te najljepša barokna zgrada u Makarskoj, palača Ivaniševića.

Čitava Makarska rivijera, duga stotinjak kilometara, je područje izuzetno razvijenog ljetnog i zimskog turizma, brojnih sportskih mogućnosti u moru i na kopnu. U Makarskom primorju smjestio se niz slikovitih naselja koja su u većoj mjeri uspjela sačuvati izvornu ruralnu arhitekturu, unatoč osjetnoj turističkoj izgradnji. Nakon što se obnovila od razornog potresa koji ju je zadesio 1962. god., Makarska rivijera postaje jedno od najpoznatijih turističkih područja hrvatskog Jadrana. Na Makarskoj rivijeri ostala mjesta su Tučepi, Podgora, Živogošće, Igrane, Brela, Baška voda, Drvenik. Brela i Baška voda su veća mjesta u blizini Makarske i skoro pa su spojena u jednu cjelinu, a poznata su turistička odredišta na Jadranu. Velika turistička ponuda obuhvaća privatni smještaj, apartmane, vile, hotele i kampove.

ZNAMENITOSTI • GASTRONOMIJA • ZABAVA

ZNAMENITOSTI
• Malakološki muzej, Makarska – u franjevačkom samostanu nalazi se najbogatija zbirka školjaka na svijetu
• Poluotok Sv. Petar, Makarska – perivoj na južnom djelu grada, na njemu se nalaze ostaci stare crkve i špilja, predivne duge šetnice kojima su sva mjesta makarske rivijere povezana
• Franjevački samostan, Zaostrog - sadrži bogatu etnografsku zbirku i zbirku etnografskih slika poznatog hrvatskog slikara Mladena Veže
• Botanički vrt, planina Biokovo – botanički vrt sa više vrsta autohtonih i endemskih biljaka, brojne biciklističke i pješčane staze na planini
• Imotska jezera i kanjon rijeke Cetine – prirodni fenomen, crveno i modro jezero izgledaju kao divovski bunari, a imena su dobili po bojama stijena
• Najljepše šljunčane plaže Dalmacije svakako su u Baškoj Vodi, Brelima, Tučepima i Živogošću, (predivne šljunčane plaže zaštitni znak cijele Makarske rivijere)

taxi transfer Makarska GASTRONOMIJA
• Dalmatinska pašticada – specijalitet od junećeg mesa koje je punjeno slaninom i češnjakom i koje se priprema u crnom vinu
• Dalmatinski pršut i sir
• Meso i krumpiri ispod peke sa salatama od povrća
• Makarski «Rafioli» - izvorni makarski kolač od tijesta i smjese od oraha
• Torta «Makarana» - torta koja se pravi s bademom i likerom Maraskino

ZABAVA
U Makarskoj se tokom ljeta više puta održavaju klapske večeri i folklor uz mandolinu i gitaru. Svaki drugi petak ljeti se organiziraju ribarske noći uz pečenje ribe na gradele, vino i tradicionalne igre kao što su utrke magaraca i vatromet, a početkom kolovoza se tradicionalno održava ljetni karneval u kojem sudjeluju mještani i posjetitelji grada. Ako ste ljubitelj domaće hrane i vina tu su i brojni restorani i konobe sa domaćim specijalitetima.. Ako se želite vratiti još u davninu, u kameno doba, Brojne šljunčane plaže sa coctail barovima privlače mlade zbog zabave do ranog jutra, a mladi se mogu zabaviti u špiljama iznad mora u kojima se nalaze poznati makarski barovi Deep i Grotta.

PLAŽE

taxi transfer Makarska punta rata brela Plaža Punta Rata Brela
Plaža Punta Rata nalazi se u Brelima, jednom od najpoznatijih hrvatskih ljetovališta na Jadranu sa predivnim plažama i dugim šetnicama uz obalu. Gotovo sve plaže na makarskoj rivijeri nose Plavu zastavu kao simbol čistoće i uređenosti, a plaža Punta Rata, izabrana je među 10 najljepših plaža na svijetu i najljepša u Europi. Plaža je šljunčana, a pri ulazu u more pješčana, što je povoljno za djecu. Okružena je borovima koji će Vam pružiti utočište tijekom najtoplijeg dijela dana.
taxi transfer Makarska mala duba Plaža Mala Duba Makarska
Mala Duba je malo primorsko naselje u Živogošću koje se smjestilo na prekrasnoj makarskoj rivijeri. Idealan je izbor za odmor od svakodnevice i užurbanog gradskog života. Kroz cijelo mjesto proteže se pješčana plaža, a poseban dio plaže rezerviran je za naturiste. Jedinstveni spoj kopna i mora, zvukova i mirisa prirode, omogućuje Vam vrhunsko opuštanje i uživanje na odmoru. Uz najromantičniji zalazak sunca, provedite večernje sate šetajući uz more ili u nekom od ugostiteljskih objekata.
taxi transfer Makarska živogošće Plaža Živogošće Makarska
Živogošće je malo turističko mjesto 20 km jugoistočno od Makarske. Smješteno je na obroncima planine Biokovo, a okruženo predivnim šljunčanim plažama, prikladnim za odmor obiteljima s djecom. Nad predivnom šljunkovitom plažom Živogošće nadvili su se maslinici i borove šume koje će Vam pružiti hladovinu, a izrazito čisto more osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana. U blizini plaže nalazi se hotel Nimfa, koji raspolaže sa raznim ugostiteljskim i zabavnim sadržajima, a ima i otvoreni i zatvoreni bazen, te tenisko igralište.
taxi transfer Makarska berulija brela Plaža Berulija Brela
Plaža Berulija nalazi se u Brelima na makarskoj rivijeri koja okuplja velik broj atraktivnih plaža. Plaža Berulija proteže se 400 metara uz obalu, sa svoje tri male uvalice gdje ćete imati potpunu privatnost dok uživate u čarima ljeta i bistroći plavoga mora. Plaža je uređena sa mnogim zabavnim sadržajima, tuševima, sanitarijama, a na Vas će cijelo vrijeme paziti čuvari plaže. Plaža je dostupna i osobama sa invaliditetom, a zbog svojih je kvaliteta, već dugi niz godina nagrađivana prestižnom Plavom zastavom.
taxi transfer Makarska nugal tučepi Plaža Nugal Tučepi
Plaža Nugal, je poznata naturistička plaža na makarskoj rivijeri. Smještena je istočno od Makarske, nadomak Tučepa. Šetnjom kroz predivnu borovu šumu i očuvanu prirodu, doći ćete do predivne plaže koju skrivaju visoke litice. Duga šljunčana plaža raj je za naturiste koji se ovdje skriveni prepuštaju uživanju u čistom moru i svim blagodatima ljeta.
taxi transfer Makarska gornja vala gradac Plaža Gornja Vala Gradac
Gradac je malo turističko mjesto i lučica, sa najljepšim plažama na Jadranu. Jedna od najpoznatijih šljunčanih plaža na makarskoj rivijeri je i najveća plaža na Jadranu, Gornja Vala. Smještena je na južnom dijelu lučice, na padini u okružju maslina i borove šume što pruža ugodnu hladovinu. Gradska lučica zaklonjena je od nepovoljnih vjetrova, a u nju se mogu usidriti brodice i manje jahte. Nedaleko od Gornje Vale, nalazi se i manja naturistička plaža.