Book your transfer faster and easier on our new website!

Rezervirajte svoj transfer sada

Od: izaberite sa popisa choose transfer start
Do: izaberite sa popisa choose transfer destination

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50

Transfer od zračne luke Split do Međugorja

airport service Transfer u jednom smjeru

airport service Povratni transfer

MEĐUGORJE

taxi transfer Međugorje Bosna i Hercegovina je zemlja u obliku srca koja leži u srcu jugoistočne Europe. Graniči s Hrvatskom, Srbijom, i Crnom Gorom. Glavni grad je Sarajevo. Najveći dio teritorija čine planine i visoki krš, pokriveni šumama i pašnjacima. Najviši vrh je Maglić (2,386 m). Nizine se nalaze na sjeveru i na jugozapadu. U bosanskohergevoačka jezera ubrajaju se Kukavičko jezero, Boračko jezero, Modračko jezero itd. Buško jezero je najveće (umjetno) jezero u BiH, a najdulja rijeka je Bosna (koja se nalazi isključivo u BiH). Prema popisu iz 1991. godine, BiH je imala 4.377.033 stanovnika.

Priča o Međugorju je dobro poznata većini katolika. Šestero tinejdžera se 1981. godine igralo u brdima između sela Međugorje i Bijakovići, kada se ukazala Gospa i razgovarala sa njima, nakon čega s epočeo razvijati vjerski turizam. Djeca su preplašena pobjegla svojim kućama i ispričala što su vidjeli. Odgovor starijih bio je posve očekivan: «Ne igrajte se s time, ta gdje će se vama ukazati Gospa.» Djeca su uzbuđena i radoznala, i sutradan otprilike u isto vrijeme (oko 17.30) došla na isto mjesto. Događaj se ponovio: Djeca su – tako svjedoče – najprije ugledala snažno svjetlo, a potom i Gospu s kojom su molili. Ukazanja su se nastavila svakodnevno, a narod najprije iz župe, a potom i iz drugih mjesta, te svijeta, počeo se okupljati i moliti.

Od 1981. godine do danas Međugorje je od obične župe postalo mjesto okupljanja milijunskog mnoštva hodočasnika iz cijelog svijeta, a mnogi od njih su posvjedočili da su upravo u ovoj župi pronašli vjeru i mir. Međugorje danas uspoređuju, po plodovima, s glasovitim mjestima Gospinih ukazanja u dvadesetom stoljeću: s Lourdesom i Fatimom. Molitvena mjesta u župi Međugorje su crkva, Brdo ukazanja ( Podbrdo ) i Križevac. Nema hodočasnika koji ne posjeti sva ta tri mjesta.

taxi transfer međugorje Župna crkva dovršena je i blagoslovljena 19. siječnja 1969. Ona je danas žarište i središte molitvenog života župljana i hodočasnika. Od 1981. godine uređuje se i sama crkva, ali i njezin okoliš. Sveta misa i molitveni program, kako onaj dnevni, tako i večernji, obavljaju se u crkvi i, ljeti, na vanjskom oltaru. Na ulazu u crkveno dvorište postavljen je kip Kraljice Mira od bijelog kararskog kamena, djelo kipara Dina Felicia. S lijeve strane crkve postavljen je kip od bronce sv. Leopolda Bogdana Mandića, a s desne strane nalazi se mjesto za molitvu s drvenim križem kod koga hodočasnici mogu zapaliti svijeću. Iza crkve, prema groblju, godine 1998. za Uskrs postavljen je kip Uskrsnuće slovenskog kipara Andreja Ajdiča.

Ovo malo uspavano hercegovačko selo je postalo drugo po redu katoličko hodočašće u svijetu. Milioni katoličkih vjernika dolaze na ovo sveto mjesto i mnogi čudni događaji sugeriraju da se čuda još uvijek redovno dešavaju, te da se Gospa još uvijek ukazuje. Međugorje je naseljeno mjesto u sastavu Općine Čitluk, Federacija Bosne i Hercegovine, BiH. Međugorje je jedno od najpoznatijih rimokatoličkih svetišta na svijetu.