Book your transfer faster and easier on our new website!

Rezervirajte svoj transfer sada

Od: izaberite sa popisa choose transfer start
Do: izaberite sa popisa choose transfer destination

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50

Transfer od zračne luke Split do Omiša

airport service Transfer u jednom smjeru

airport service Povratni transfer

OMIŠ

taxi transfer Omiš Omiš je mali srednjedalmatinski grad i luka smješten između Splita i Makarske , smješten na ušću rijeke Cetine, 21 km južnije od grada Splita.

U sastavu Grada Omiša su naselja Blato na Cetini, Borak, Celina, Cišla, Donji Dolac, Dubrava, Gata, Gornji Dolac, Kostanje, Kucice, Lokva Rogoznica, Marušici, Mimice, Naklice, Nova Sela, Omiš, Ostrvica, Pisak, Podašpilje, Podgrade, Putišici, Seoca, Slime, Smolonje, Srijane, Stanici, Svinišce, Trnbusi, Tugare, Zakucac, Zvecanje.

Površina Grada Omiša je 266,2 km2 (26.620 ha).
Povoljan položaj omogućio mu je obranu u prošlosti, a danas je jedinstvena zanimljivost na hrvatskoj obali. Povijesno središte grada smješteno je na istočnoj obali Cetine, a u antičko vrijeme naselje se vjerojatno nalazilo sjevernije od današnjeg, u zaseoku Baucici. Podrijetlo naziva grada potjece od slavenske rijeci HOLM / HUM, a znači brijeg, brdo, mjesto na brijegu.

Stari grad Omiš, Omiške crkve i tvrđave koje ga okružuju tihi su kameni svjedoci snage i moći Omiških Gusara. Kroz povijest Omiš je bio ozlogašeno gusarsko gnijezdo, a Omiški Gusari među najopasnijim na cijelom Mediteranu, što im je olakšao položaj grada, a i njihove lagane i brze brodice. U vrijeme najvećih pohoda na čelu omiških gusara bili su knezovi Kačići, koji su puna dva stoljeća predvodili napade na papinske galije i trgovačke brodove moćne Venecije, Dubrovnika, Splita, Kotora...


PLAŽE
Brojne plaže i uvale, mediteransko raslinje, bogata kulturna i gastronomska ponuda, svjež zrak i kristalno plavo more čine Omišku Rivijeru savršenim utočištem za one koje traže predah od modernog životnog ritma. Na području grada Omiša nalaze se sve vrste plaža. Zahvaljujući ušću rijeke Cetine u centru grada nalaze se pješčane plaže koje su jako pogodne za obitelj s djecom upravo zbog toga što su plitke. Upravo gradska plaža "Velika plaža" koja se nalazi u predjelu Punta duga je 1 kilometar i glavno je dnevno okupljalište u ljetnim danima. Plaža je dobro uređena, čista i popraćena dodatnim sadržajima koji će Vam upotpuniti Vaše slobodno vrijeme. ( kafići, restorani, slastičarnice, iznajmljivanje pedalina, skutera, gondola, i drugih brodica, sadržaji za djecu, možete promatrati padobrance koji se spuštaju na plažu s obližnje Omiške dinare.

KLIMA
Klima u Omišu je blaga mediteranska. Klimu karakteriziraju vruća, suha ljeta i prohladne, vlažne zime. Temperatura se krece između 20-26oC. Vjetrovi:bura, jugo i maestral.

TVRĐAVA MIRABELA
Zaštičeno područje nalazi se unutar granica: od kapelice Sv.Nikole uz rijeku Cetinu, rijekom do novog mosta, ulucom Fošal obalom do gradskog pristaništa, do bedema Trijun u8ključujući gradsko groblje i bedem, hrbatom brda Peove, sjevernom stranom tvrđave Peovica do kapelice Sv. Nikole na rijeci Cetini. Ovako ograđeni dio Omiša predstavlja srednjovjekovni dio grada koji je bio okružen gradskim zidinama s utvrdama od kojih tvrđava Peovica predstavlja najviši završni dio, a potječe iz 13. stoljeća. Građevine ovog dijela Omiša podignute su od 16. do 19. st. I obuhvaćaju stilove renesanse do pučke arhitekture 19. stoljeća.

OMIŠKA RIVIJERA

taxi transfer omiš duće DUĆE
Duće su jedno od dvadesetak sela nedaleko od Omiša, u predjelu podno mosorskog planinskog lanca. Prekrasne pješćane plaže koje se protežu u dužini od 6 kilometara od Dugog Rata do Omiša čine Duće savršenom turističkom destinacijom za obitelji sa malom dijecom. Brojni kafići i restorani smješteni na samoj morskoj obali kao i blizina gradova Omiša i Splita nude brojne opcije za kvalitetan odmor i zabavu.
taxi transfer omiš nemira NEMIRA
Nemira je mirno primorsko naselje (uvala) smješteno na Omiškoj rivijeri, 3,5 km udaljeno od Omiša u smjeru Dubrovnika. Daleko do gradske gužve i gustog prometa odmor ćete provoditi u miru i tišini uživajući u čistom moru i hladu borovih stabala...
taxi transfer omiš ruskamen RUSKAMEN
Ruskamen je smješten 7 km jugo- istočno od Omiša između Splita i Makarske. Udaljen je 50 km od zračne luke. Poznata je izletnička destinacija i mjesto za miran odmor. Uživat ćete u pješčanim plažama i hladu borovih stabala. Vila, nekoć u vlasništvu obitelji Dešković stoji na istaknutom mjestu. Danas se uz nju nalazi moderno naselje. Ruskamen je osobito pogodno odredište za sve one koji uživaju u windsurfingu, među najpopularnijim na cijeloj obali.
taxi transfer omiš lokva rogoznica LOKVA ROGOZNICA
Lokva Rogoznica je malo mjesto 9 kilometara udaljeno od grada Omiša i nalazi se uz jadransku magistralu prema Makarskoj. Pitomo mjesto s obiteljskim kućama za miran odmor smjestilo se točno na pola puta izmeðu Makarske i Splita pa vam zaželite li se turističke vreve valja prijeći samo 28 km u jednom ili drugom smjeru i već ćete se naći u središtu svih dogaðanja. Osim čistog mora i lijepih kupališta, predio Lokve Rogoznice obrastao je borovom šumom pa se u uvalama s plažama uvijek može naći hladovine.
taxi transfer omiš medići MEDIĆI
Medići, dalmatinsko mjesto s turističkom tradicijom, smješteno je uz morsku obalu 10 km od Omiša i 26 km od Makarske. Medići su poznati po prekrasnim šljunčanim plažama i kvalitetnim smještajnim kapacitetima. Svi oni koji žele pobjeći od gradske buke ovdje će pronaći mir u prirodi i svu ljepotu mora tako tipičnu samo malim ribarskim mjestima u Dalmaciji. Medići su upravo takvo malo mediteransko mjesto s blagom klimom, smješteno u središtu Jadrana.
taxi transfer omiš mimice MIMICE
Mimice su tipično malo mediteransko mjesto sa blagom klimom, smješteno podno padina Omiške Dinare, u srcu Dalmacije, 11 kilometara udaljeno od grada Omiša i 23 kilometra od grada Makarske. Mimice se ponose svojom turističkom tradicijom, koja seže sve do daleke 1927. godine. Mimice su stare više od tri stoljeća o čemu svjedoče spomenici u starom dijelu mjesta pored crkve. U Mimicama ćete naći apartmane smještene većim dijelom ispod ceste koja dijeli mjesto na povijesno stari i novi dio.
taxi transfer omiš marušići MARUŠIĆI
Marušići su lijepo i mirno mjesto smješteno 12 kilometara južno od grada Omiša, udaljeno 40 km od Splita i 22 km od Makarske. Prekrasne kamene i šljunčane plaže s dugačkim plićacima idealnima za bezbrižnu dječju igru, male uvale nudeći tiha i skrovita kupališta za obitelji i parove, bujna mediteranska vegetacija i očuvani prirodni krajolik mora i planina ostaviti će Vas bez daha.
taxi transfer omiš pisak PISAK
Pisak je malo naselje smješteno duž omiške rivijere, svega 5 km od Brela. Poznato je po pješčanim, šljunčanim i stjenovitim plažama. Možete uživati u čistom moru, svježem zraku i netaknutoj prirodi daleko od gradske gužve. Ako godišnje odmore provodite aktivno nude vam se surfanje, jedrenje, ronjenje te rafting i kajak na Cetini. Restorani i konobe nude lokalne specijalitete, mediteranski ugođaj i domaću atmosferu. Svakako posjetite Vrulju, izvor hladne pitke vode odakle se pruža prekrasan pogled na obližnje otoke.