Book your transfer faster and easier on our new website!

Book your transfer now

From: select from list choose transfer start
To: select from list choose transfer destination

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50

Transfer från Split flygplats till Podstrana

airport service Ett sätt att överföra

airport service Återgå överföra

PODSTRANA

taxi transfer podstrana Podstrana ligger i för floden till foten av kullen Mutogras Perun, ca 6 km längs nordväst-sydost. Den utvägen är uppdelad i flera delar: Gornja Podstrana, Grbavac, Grljevac, Miljevac, Mutogras, Strožanac, St Martin. Podstrana är en liten turistort nära Split (8km), som förutom sitt rika kulturarv, oliver, vin och persika känt för sin vänliga lokalbefolkning, god mat, vackra stränder på 9 km långa kust, och därför utgör ett av privlačnijih turistmål. Podstrana är skyddshelgon. Antonius av Padua, och kommun Podstrana firas på högtiden St Anthony, 13 juni.
I hans 2520 Turistnäringen erbjuder logi, varav en del är hotell och andra privata boende. Är oundvikligt att nämna hotellkomplex av Le Meridien Lav hög kvalitet, som erbjuder ett brett utbud av lyxigt och modernt boende. Ansedda fem-stjärnigt hotell, beläget i ett utmärkt kustnära läge med havsutsikt, Split och angränsande öar, den ende företrädaren för en internationell kedja i centrala Dalmatien och erbjuder det största urvalet av möte möjligheter vid Adriatiska havet. Utöver de befintliga erbjuda ett antal privata restauranger, pensionat och hotell, med logi kategoriseras av kriterierna för europeiska standarder är Podstrana presenteras som en utsökt turist destination och ett idealiskt val för både affärsresenärer och för dem som vill slappna av. På grund av närheten av Split all trafik anslutningen är nära: flygplats 30 km, 8 km sjötransporter, internationell transport busstationen 8 km, järnvägsstation 8 km, avstånd från riksväg 18 km. Lindring av hela området av Podstrana i huvudsak delas in i tre parallella morfologiska enheter: 1 kalksten, 2 flisko backar och 3 alluvion stranden.

Kyrkan i Podstrana:
Kyrkan St Martin, Vårfrukyrkan av Siti i Strožanac, Parish kyrkan Our Lady of God hälsa församlingskyrka av Jungfru Maria av den obefläckade avlelsen

HISTORIA

taxi transfer podstrana När det gäller dagens Podstrana levde grekiska invandrare (arkeologiska lämningar på backen Mutogras) och Delmati-Pituntini, en av de många iliriskih stammar, troligen medborgarna i romersk bosättning Pituntium (arkeologiska lämningar av romerska kulturen från den tiden, Polaca, Cindro slott, kyrkan St webbplats. Martin etc). Ankomst av kroaterna organiserade sociala och politiska livet i det forna romerska provinsen Dalmatien och fler romare kunde inte dominera detta utrymme som tidigare. På grund av de allt vanligare attackerna och redovisning till havs, men 839. Dogen av Venedig Peter Tradenik tvingades att underteckna avtalet i prinsens palats i St Martin, kroatiska Prince Mislav ett fredligt och fritt flytande i Adriatiska havet (en historisk källa : den venetianska krönikan diakonen John i slutet av X-talet).

Invånarna i fornkyrkoslaviska bosättningar längs Podstrana har ofta drabbat samman med venetianarna och turkarna. Efter nedgången av den venetianska republiken och turkarna i slutet av 18. Århundradet, 1807. År, kom till detta område den nya franska erövrarna. Efter nästan 10 år av franskt styre i vårt land, kämpade landets splittrade kroatiska på olika sätt för deras oberoende. Dalmatien och Istrien domineras talijanaša Zagreb och Slavonien enligt österrikisk och Österrike-Ungern, välkomnade den första världskriget och hösten Österrike-Ungern imperiet (1918) .. Så efter fyra år av krig i denna region skapas slaviska grupper av serber, kroater och slovener, senare kallad kungariket Jugoslavien. Under oket av sina kroatiska folket väntade andra världskriget. Stora uppoffringar som det kroatiska folket har gjort i 2 världskriget, är de olika arméerna i krig för frihet och slutligen oberoende, tyvärr inte gett de förväntade rezultat.Ne inte bara vann sin självständighet har fastnat i klorna på Greater kommunistiska myndigheterna att ytterligare 60 års fängelse i det kroatiska folket.

KLIMAT

taxi transfer podstrana Området tillhör den zon Podstrana behagligt medelhavsklimat som är gynnsamt för jordbruk odling av alla Medelhavet kulturer: oliver, druvor, fikon, Johannesbröd, citrus, persika och grönsaksodlingar som lyckas på grund av sitt milda klimat året runt. Det vackra och ädla sinnelag klimat och ekologiskt bevarande av den naturliga miljön av det ursprungliga värdet och uppskattas av invånarna i Podstrana och stor potential för utveckling av turism. Medeltemperaturen på ytskikt framför Podstrana är 17,5 0 C. Under vintern temperaturen ligger mellan 12,5 och 13,0 C och under sommaren mellan 23,0 och 26,0 C. Salthalten ytvattnet längs Podstrana varierar mellan 36,0 / 00 under vintern till 38 0 / 00 under sommaren. Strömmande vattnet längs kusten går i riktning från sydost till nordväst.

Under påverkan av geologiska struktur, lättnad, klimat och vegetation i Podstrana, enligt tre geomorfologiska enheter, var och en av dem har utvecklats och vissa typer av jord. Kalksten är känsligt för kemisk upplösning medan de sprickor och håligheter bakom neotopivi mineral ingredienser, röd jord (terra rossa). Som andelen mineral komponenter i kalksten är relativt liten, bara 1-3%, trots en period av kemisk upplösning av tiotusentals år i klippiga sprickor och hål ackumulerade relativt lilla röda. Hon gav fortfarande grund för utbyggnaden av vegetationstäcket av vilka genom området ovanför rödbruna jorden och utveckla mögel. Landskapet i branta kalkstensklippor sluttningar dominerades av karga land med kort gräs, väldoftande buskar och enstaka träd av kåda från tall (Pinus halepensis), medan platån på toppen av en klippig område med låg gräs och vintergröna buskar. Resterna av ekar i den gamla Podstrana utgöra en grund för slutsatsen att innan en lösning av detta område flisko prekrivale lutning skogar av ek (dub, Querces pubescens). Förutom tall, är det mycket raspostranjena och originella kvast (Spartium junceum).