Book your transfer faster and easier on our new website!

Rezervirajte svoj transfer sada

Od: izaberite sa popisa choose transfer start
Do: izaberite sa popisa choose transfer destination

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50

Transfer od zračne luke Split do Primoštena

airport service Transfer u jednom smjeru

airport service Povratni transfer

PRIMOŠTEN

taxi transfer Primošten Nalazi se na jadranskoj obali, između gradova Šibenika i Trogira. Primošten je poznat po svojim velikim i predivnim vinogradima. Razmatra se uvrštenje vinograda u UNESCO-v popis baštine. Osim po vinogradima, Primošten je poznat po tradicionalnoj utrci magaraca koja se organizira svako ljeto.

Najveća plaža u Primoštenu je Raduča, a postoji i Mala Raduča, koja je izabrana za jednu od 10 najljepših plaža u Hrvatskoj. Sa južne strane Primoštena, podno brda Kremik, u skrivenoj kamenoj uvali, nalazi se naturistička plaža.

Primošten je zasigurno najatraktivnije turističko mjesto regije. Jadranskom je cestom od Šibenika udaljen 28km južno. Primošten je nekoć bio smješten na otočiću u neposrednoj blizini kopna. U vrijeme turskih osvajanja, 1542. godine, otočić je ograđen bedemom s kulama te je pokretnim mostom bio spojen s kopnom. Povlačenjem Turaka most je zamijenjen nasipom, a naselje 1564. godine dobiva današnje ime po glagolu "primostiti". Izgrađena na brijegu, mjestom dominira župna crkva sv. Jurja, iz 1485. godine, a obnovljena 1760., u čijoj se neposrednoj blizini nalazi i mjesno groblje. Odatle se pruža jedinstven pogled na morsku pučinu i čitavu primoštensku okolicu. Vrijedno je spomenuti i crkvu Gospe od Milosti, izgrađenu 1553. godine te crkvicu sv. Roka, iz 1680. godine.

Na poluotoku Raduča, sjeverno od mjesta u gustoj borovoj šumi, nalaze se hotelski kapaciteti i kupališta bogata sadržajima. Hotelski smještaj za naturiste osiguran je sa južne strane Primoštena, podno brda Kremik, u skrivenoj kamenoj uvali, dok će privatni smještaj u mnogobrojnim sobama i apartmanima rado ponuditi svaki mještanin. Ljubitelji kampiranja također će pronaći mjesto u vrevi primoštenskog ljeta.

U lučici predah pronalaze brojni nautičari krstareći duž Jadrana, a dalje prema jugu, u podnožju brežuljaka, nalazi se jedinstvena marina na Jadranu, prirodno zaklonjena od vjetrova, okružena prizorima vinograda satkanih od kamenih saća. Ovi vinogradi imaju status spomenika ljudskom radu i njihova se slika nalazi u predvorju zgrade Ujedinjenih naroda. Mukotrpnim radom iz vinograda u kamenu dobiva se glasovito crno vino babić, koje će uz domaći specijalitet - jastoga na primoštenski način, pridobiti i gurmana istančanog okusa.

Raznovrsne mogućnosti za rekreaciju, škola jedrenja i ronjenja, brojne restauracije i konobe, suvenirnice te bogato kulturno ljeto različitog sadržaja, Primošten svrstava u sam vrh turističke ponude ovoga podneblja.

POVIJEST

taxi transfer Primošten U primoštenskom kraju poznati su tragovi veoma rane ilirske, grčke i hrvatske naseljenosti. U srednjem vijeku, tj. u desetom stoljeću, ovaj je kraj poznat pod nazivom Primorje (Parathelesije), a u novije doba, sve do kraja 19.st. spominje se kao Bosiljine. Od Bosiljina nastala su dva rejona: primoštenski i rogoznički kraj. Krajem XVIII. i početkom XIX. st. Primošten se širi i demografski raste, da bi početkom našeg stoljeća postao središnji ekonomsko-društveni punkt. Do tada je nekadašnji most već bio zamijenjen nasipom, a stambeno-gospodarska aglomeracija s aproširila izvan opsega stare jezgre (Varoš, Crnica).

Geografski položaj Primoštena i prirodne osobine njegovog obalnog pojasa nose značajne vrijednosti. Uvale Velika i Mala Raduča, a naročito uvala Primošten (luka) ističu se izvanrednim prirodnim zaklonima. Uz zemlju, koju su obrađivali Primoštenci, važna gospodarska grana bila je i stočarstvo. Uz to se spominju i vinogradi, što upućuje na stanoviti kontinuitet starijeg stanovništva.

Tradicionalne zanate vezane uz zemlju i more, stanovnici Primoštena njeguju i danas. Također, već tradicionalna je i turistička i ugostiteljska djelatnost. Jer, jedinstven mediteranski ugođaj srednjovjekovne arhitekture zbijenih kamenih kuća i brojnih uskih kala, mirisno more i prozirna čistoća, cvrčanje cvrčaka, hladovina bora i sunčane plaže, prirodni su potencijali koje Primoštenci odavno njeguju.

OSTALO

taxi transfer Primošten GASTRONOMSKA PONUDA
• Restoran Babilon
• Restoran Bila Lučica
• Restoran Bilo
• Restoran Dalmacija
• Restoran Dolac
• Pizzeria Fortuna
• Restoran Galija
• Konoba Jerko
taxi transfer primošten NOĆNI ŽIVOT
U Primoštenu se možete zabaviti u disko klubu Aurora koji tijekom ljetnih mjeseci pruža nezaboravan provod do ranih jtarnjih sati. Jedan od najvećih i najpopularnijih klubova na jadranskoj obali, smješten na brdima iznad Primoštena, 2 km od središta mjesta. Klub se sastoji od dva različita dijela koja uključuju dva plesna podija, pet šankova, otvoreni plesni podij, bazen, VIP ložu, piceriju i steak hause. Klub je otvoren svake godine, od lipnja do rujna.