Book your transfer faster and easier on our new website!

Rezervirajte svoj transfer sada

Od: izaberite sa popisa choose transfer start
Do: izaberite sa popisa choose transfer destination

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50

Transfer od zračne luke Split do Šibenika

airport service Transfer u jednom smjeru

airport service Povratni transfer

ŠIBENIK

taxi transfer šibenik Šibenik je smješten gotovo na središnjem dijelu hrvatske obale Jadrana, u slikovitom, razvedenom zaljevu u koji utječe Krka, jedna od najljepših kraških rijeka Hrvatske. Danas je Šibenik administrativno - politički, gospodarski i društveno - kulturni centar Šibensko - kninske županije, kojoj se područje prostire uz obalu izmedju zadarskog i splitskog primorja u dužini oko 100 km, a u unutrašnjosti joj zaledje dopire do bila Dinare, udaljenog 45 km. Broji 51 553 stanovnika. Turizam se u Šibeniku posljednih godina stalno razvija i broj gostiju iz godine u godinu sve više raste. Najviše turista koji ljetuju na šibenskoj rivijeri odsjeda u hotelima u hotelskom naselju Solaris ili pak u nekoliko kilometara udaljenim Vodicama.

Reljefnu sliku šibenskog područja karakteriziraju brdski vapnenački grebeni (Trtar se proteže sa svojim nizom prema jugoistoku, a ispred njega je niži, šibensko - primorski), zatim udoline (Gornje i Donje polje) i zaravni - osnova poljodjelstva. Od biljnog pokrivača najviše je zastupljena smrča u zaledu i makija u priobalno - otočkim predjelima. Za šibensko područje je karakteristična mediteranska klima s vručim ljetima koje razblažuje maestral, i suhim zimama.

U primorskom dijelu regije klima je izrazito mediteranska, a njezin ja veliki utjecaj i na kontinentalnom prostoru regije. Na obalnom prostoru vrlo je visoka srednja godišnja osunčanost (2710 sati), prema unutrašnjosti insolacija se smanjuje. Temperature su ljeti relativno visoke, međutim ublažuje ih ugodan vjetar maestral koji puše s mora ka kopnu. Uz obalu su zime umjerene ili blage. Oborina je najviše zimi, a ljeta su pretežno suha. U najvećem dijelu šibenske regije prevladavaju vjetrovi bura i jugo, uz obalni pojas i osvježavajući maestral.

U 15. i 16. st. Šibenik je jedno od najznačajnijih hrvatskih humanističkih i renesansnih središta. U njemu djeluju književnici Juraj Šižgorić, Antun i Faust Vrančić, petar Divnić i Ivan Polikarp Severitan, glazbenici Ivan Šibenčanin, Julije Skjavetić i Ivan Lukačić, povjesničar Dinko Zavorović, slikari Nikola Vladanov i Juraj Aulinović, grafičari Martin Kolunić-Rota, Horacije Fortezza i Natal Bonifacij te mnogi kipari i graditelji iz kruga oko Jurja Matejeva Dalmatinca.

KATEDRALA SV. JAKOVA

taxi transfer šibenik katedrala Katedrala Sv. Jakova u Šibeniku je jedinstveni spomenik sakralnog graditeljstva, uvršten u UNESCO-v popis svjetske baštine 2000. godine. Ta gotičko-renesansna katedrala podignuta je na južnoj strani središnjeg starog gradskog trga. Ideja o gradnji velikog katedralnog hrama datira od 1298.g. kada je Šibenik dobio vlastitu biskupiju i status grada. Gradnja je, međutim, započela tek 1431. i trajala uz prekide do 1536. godine.

Juraj Matejev Dalmatinac (Georgius Mathei Dalmaticus), koji se likovno obrazovao u Veneciji, je bio pozvan da vodi gradnju hrama. Majstor kasne gotike je promijenio prvobitnu koncepciju crkve pa pod njegovim vodstvom nastaju pobočne lađe, svetište, apside ukrašene vijencem od 72 uklesana portreta građana, koji su u to vrijeme živjeli u Šibeniku, te sakristija. Posebnost katedrale je u gradnji isključivo od kamena (bez upotrebe ikakvih drugih elemenata). Kamen za gradnju donosio se s otoka Korčule, Suska, Brača, Raba i Krka.

Ostali spomenici i znamenitosti:
Katedrala Sv. Jakova, Šibenska gradska vijećnica, Kneževa palača u Šibeniku (Muzej grada Šibenika), Mala lođa, Šibensko kazalište, Biskupska palača u Šibeniku, Samostan i crkva Sv. Frane u Šibeniku, Samostan i crkva Sv. Luce u Šibeniku, Samostan i crkva Sv. Lovre u Šibeniku, Samostan i crkva Sv. Dominika u Šibeniku, Crkva Sv. Ivana u Šibeniku, Crkva Sv. Duha u Šibeniku, Crkva Sv. Nikole u Šibeniku, Crkva Sv. Križa u Šibeniku, Crkva Gospe vanka grada (Porođenja Blažene Djevice Marije), Crkvica Svih Svetih u Šibeniku, Crkva Sv. Grgura u Šibeniku (muzej), Crkva Sv. Barbare u Šibeniku (muzej), Crkva Sv. Krševana u Šibeniku (galerija), Tvrđava Sv. Nikole u Šibeniku, Tvrđava Sv. Mihovila u Šibeniku, Tvrđava Sv. Ivana u Šibeniku, Tvrđava Šubićevac, Šibenski gradski bedemi, Četiri bunara, Spomenik Petru Krešimiru IV. u Šibeniku

NACIONALNI PARK KRKA

taxi transfer šibenik krka Rijeka Krka je krški fenomen, koja oblikuje brojna jezera, slapove i brzace, a obuhvaća površinu od 109km2. Izvire u podnožju planine Dinare, kraj grada Knina. 24.01.1985 godine zbog prirodnih ljepota i geoloških karakteristika proglašena je nacionalnim parkom.

Nacionalni park je dobio ime po samoj rijeci koja je dio parka. Između mnoštva vodopada, najistaknutiji su Skradinski Buk i Roški slap koji tvori 12 slapova sa ukupnim padom od 27 m i može se posjetiti tijekom cijele godine. Između njih je otočić Visovac, s kulturno povijesnim spomenikom-franjevačkim samostanom, i na to mjestu gdje se rijeka proširuje u jezero u kojem obitava oko 18 vrsta riba među kojima je 10 endema. Na Visovac su se prvi doselili pustinjaci sv.Augustina u 14. stoljeću te su sagradili samostan i crkvicu. Sakralni kompleks tvore crkva, zvonik, klaustar te samostan. Turisti ga mogu posjetiti brodom od lipnja do prvih jesenskih mjeseci. Rijeka Krka danas ima 7 sedrenih slapova koji se preporučuju posjetiti u proljeće i ljeti jer tada su u punom sjaju, a posjetitelji se mogu osvježiti u čistoj vodi.

Ovaj park obiluje raznim vrstama ptica, te je u njemu zabranjen lov i ribolov, no, okolna područja su pogodna za lovni turizam. Također, u njemu se nalaze mnoge biljne i životinjske endemske vrste poput piramidalnog zvončića i uskolisnig zvonca; a od životinjskih vrsta su to čovječja ribica, jednakonžni rak, dalmatinski špiljski konjic i mnoge druge, te ugrožene životinjske vrste u Europi kao što su vuk, vidra, divlja mačka i veliki potkovnjak. Nacionalni park krije i gradić Skradin koji je zaštićen kao spomenik kulture.

Na lijevoj obali Krke se nalaze mali mlinovi koji su u prošlosti služili za mljevenje pšenice i kukuruza od kojih su neki i danas u uporabi. Uz rijeku Krku i njezine prirodne atraktivnosti, mogu se istražiti i brojni arheološki lokaliteti poput gradine u Puljanima te pećinskih nalazišta u kojima su pronađeni ostaci ljudskog života, rimski vojni logor Burnum s nedavno otkrivenim amfiteatrom koji je od svjetski vrijedan nalaz Uz kanjon rijeke Krke uz lijevu i desnu stranu također se mogu pogledati i ostaci brojnih utvrda koje su sagradilie neke velike i poznate hrvatske obitelji, velmože i knezovi, no danas su to samo ostaci ruševina s vidljivim kulama i zidinama. Dokaz nekadašnjeg tradicionalnog života možemo pronaći u vodenicama (mlinicama) i nekadašnja hidroelektrana koje su u to vrijeme bile jedan od glavnih izvora ekonomske snage grada.