Book your transfer faster and easier on our new website!

Book your transfer now

From: select from list choose transfer start
To: select from list choose transfer destination

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50

Transfer från Split flygplats till Šibenik

airport service Ett sätt att överföra

airport service Återgå överföra

ŠIBENIK

taxi transfer šibenik Sibenik ligger nästan mitt i den kroatiska Adriatiska kusten, i pittoreska, indragen i floden Krka, ett av de vackraste kroatiska Karst floden. Sibenik är idag det administrativa - politiska, ekonomiska och socio - kulturella centrum Sibenik - Knin län, som sträcker sig längs kusten mellan Zadar och Split, längden på kusten ca 100 km, och dess inre når Dinara Mountain, 45 km . Räknar 51 553 invånare. Turismen i Sibenik under de senaste åren är i ständig utveckling och antalet gäster varje år ökar. De flesta turister tillbringar sin semester på Sibenik Riviera vistelser på hotell i hotellkomplex Solaris, eller i ett par kilometer från Vodice.

Avlösning bild av Sibenik Området kännetecknas av åsar kalksten berg (Trtar utökar sitt sortiment i sydost, och framför är kortare, Šibenik - Kustområden) och Valley (övre och nedre fältet) och plateaus - jordbruk. Eftersom växttäcket är mest representerad i inlandet och enbuskar på fastlandet - Island områden. För Sibenik regionen kännetecknas av ett medelhavsklimat med varma somrar, en modifiering av den Mistral och torra vintrar.

I den kustnära delen av regionens Klimatet är typiskt Medelhavet, och jag stor inverkan på de kontinentala område i regionen. Kustområdet är mycket hög genomsnittlig årlig solinstrålning (2710 timmar), till det inre av solinstrålning minskar. Sommar temperaturen är relativt hög, men mjukas upp av en trevlig Mistral vind som blåser från hav till land. Längs kusten vintrarna är milda eller måttliga. Nederbörden är störst på vintern och somrarna är oftast torr. I de flesta delar av regionen domineras av vindar och vinden söderut, längs den kustremsa och en uppfriskande bris.

I den 15: e och 16: t Sibenik är en av de viktigaste kroatiska humanistiska och Renaissance Center. I sitt arbete författare George Hafner, Anthony och Faust, Petrus och Johannes Divnića Polykarpos Severitan, musiker John Šibenčanin, Julius och John Skjavetić Lukačić historiker Dinko Zavorović, målare Nikola Vladanov och Juraj Aulinović, grafisk Kolunić Martin-Rota, Horace Fortezza och Natal Boniface och många skulptörer och byggare av kretsen kring George Matthew Dalmatiner.

KATEDRALEN AV ST JACOB

taxi transfer šibenik katedrala Cathedral of St Jakobs katedral är ett unikt monument av sakrala arkitektur, läggas till UNESCO: s världsarvslista 2000. År. Denna gotiska-Renaissance katedralen byggdes på södra sidan av det centrala torget i gamla stan. Idén att bygga en stor katedral är från 1298.g. när Sibenik fick sin egen stift och status i staden. Uppförandet började emellertid endast 1431. Och fortsatte med vissa avbrott fram till 1536. år.

George Matteus dalmatiner (Georgius Matheo dalmaticus), som konstnärligt är utbildad i Venedig, var han inbjuden att leda byggandet av templet. Veteran sengotisk har ändrat den ursprungliga utformningen av kyrkan och under hans ledarskap sida skepp, helgedomen, absiden dekorerad med en krans av 72 graverade porträtt av medborgare, som då bodde i Sibenik, och sakristian. Det speciella med katedralen är den enda byggnad av sten (utan andra element). Den stenbyggnaden kom från ön Korcula, Susak, Brac, Rab och Krk.

Sevärdheter och Mouments:
- St.James Cathedral , Sibenik stadshus , Rektors palatset i Sibenik (Stadsmuseet) , Små Loggia , Šibenik Teater , Bishop's Palace i Sibenik , Kloster och kyrka. Francis i Sibenik , Kloster och kyrka. Luce i Sibenik , Kloster och kyrka. Lawrence i Sibenik , Kloster och kyrka. Dominic i Sibenik , Sankt Ivan i Sibenik , Sankt Spirit i Sibenik , Sankt Nikola i Sibenik , Sankt Kors i Sibenik , Vårfrukyrkan i njurarna (Jesu födelse av Jungfru Maria) , Allhelgonakyrkan i Sibenik , Sankt Gregorius i Sibenik (museum) , Church of St Barbara i Sibenik (museum) , Sankt Krševana i Sibenik (galleri) , Fort St Nikola i Sibenik , Fort St Michael i Sibenik , Fort St Ivan i Sibenik , Fort Šubićevac , Sibenik stadsmuren , Fyra brunnar , Monument Petar Kresimir IV. i Sibenik

NATIONALPARKEN KRKA

taxi transfer šibenik krka Floden Krka är ett fenomen, som utgör många sjöar, vattenfall och forsar, och täcker en yta på 109km2. Den börjar vid foten av berget Dinara staden Knin. 1985/01/24 år på grund av naturlig skönhet och geologiska egenskaper förklarats en nationalpark. Nationalparken har fått sitt namn efter den flod som är en del av parken. Bland de många vattenfall, den mest framträdande är Skradinski Buk och Roski, som utgör 12 vattenfall med en fallhöjd på 27 m och kan besökas året runt. Mellan dem är en liten ö Visovac, med kulturella och historiska monument, ett franciskanerkloster, och till den punkt där floden expanderar i en sjö där bor ungefär 18 arter, varav 10 är endemiska. Den Visovac första eremiter bosatte sig i den 14: e sv.Augustina talet och byggde en kyrka och kloster. Sakrala komplex som utgör kyrkan, klocktornet, klostret och klostret. Turister kan besöka den med båt från juni fram till den första höstmånaderna. Krka floden har nu 7 vattenfall som är rekommenderade att besöka under våren och sommaren eftersom det finns full prakt, och besökare kan uppdatera sig i det klara vattnet.

Denna park är rikt på fåglar och det förbjudna jakt och fiske, men de omgivande områdena är lämpliga för jakt. Dessutom innehåller den många endemiska växt-och djurarter som blåklocka och pyramidformat uskolisnig klockor och från djurart till salamandern, jednakonžni cancer, dalmatiner häst grotta och många andra, och hotade djurarter i Europa, såsom varg, utter, vildkatt och en hästsko.

National Park ligger staden Skradin som är skyddad som ett historiskt monument. På den vänstra stranden av Falls är en liten kvarnar som historiskt har använts för att mala vete och majs, några av dem fortfarande är i bruk idag. Längs floden Krka och dess naturliga sevärdheter kan utforskas med många arkeologiska platser som ruinerna lokalbefolkningen och anläggningar grotta där de hittade rester av mänskligt liv, en romersk militär läger Burnum med nyligen upptäckt en amfiteater som är värd hela världen finns längs Canyon vattenfall längs vänster och höger också titta och resterna av många fort som sagradilie några stora och kända kroatiska familj, herrar och furstar, men i dag endast spår av synliga torn och murar. Belägg för det första traditionella livet kan hittas i bruk (kvarnar) och tidigare vattenkraft kraftverk vid den tiden var en viktig källa till ekonomisk styrka.