Book your transfer faster and easier on our new website!

Rezervirajte svoj transfer sada

Od: izaberite sa popisa choose transfer start
Do: izaberite sa popisa choose transfer destination

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50

Transfer od zračne luke Split do Vodica

airport service Transfer u jednom smjeru

airport service Povratni transfer

VODICE

taxi transfer vodice Vodice su ime dobile po izvorima žive vode. Prvi pisani spomen datira iz 15. st. (1402. godine). Od kulturno - povijesnih znamenitosti valja istaknuti gotičku crkvicu sv. Križa iz 1421. god., Ćorićev toranj iz 16. st., baroknu župnu crkvu sv. Križa iz prve polovine 18. st. te svetište Gospe od Karmela na brdu Okit, udaljeno 2 km od grada. Nije čudo da su Vodice još u srednjem vijeku otkrila šibenska vlastela i tu podigla svoje ljetnikovce. A more je i danas jednako prozirno, mir i ljetna ugoda jednako nepomućeni, utihe i maestrali jednako pohode uvale i sike.
U Vodicama ćete uživati u pravim dalmatinskim delicijama. Znači, puno ribe na sve moguće načine i povrće na lešo. Lagana, zdrava hrana. Srećom, ovdje je još uvijek ispred svake kuće mali povrtnjak, a na tržnici se prodaje pravo, mirisno voće i povrće prirodnih boja i okusa. Zato ćete u restoranima jesti ukusnu hranu. Brojne konobe nude domaće vino, crno i bijelo iz obližnjih vinograda. Poslije deserta svakako zatražite čašu domaće marašćine, slatkog vina. Ova je vrsta grožđa posebno ukusna na ovom području, a vino pitko. Uostalom, svaka će vam domaćica priznati da u dobroj vodičkoj frituli i kroštuli ima malo marašćine.

Plaže - Rijetko gdje se može pronaći toliko različitih predivnih plaža kao što je to u Vodicama. Možete birati gdje ćete se kupati, na pješčanoj, šljunčanoj, betonskoj ili pak stjenovitoj plaži sa obiljem borova koje pružaju savršenu hladovinu. Na najpopularnijoj plaži u Vodicama - Plavoj plaži, podignuta je Plava zastava, prestižno međunarodno ekološko priznanje kao simbol vrhunske turističke usluge koja se temelji na čistom moru i očuvanom priobalju. Plava plaža u Vodicama je odlično uređena šljunčana plaža koja povezuje Vodice i obližnje mjestoTribunj. S druge strane pak nalazi se šljunčana plaža Hangar s brojnim sportskih sadrzajima, restoranima i caffe bar-ovima koje rade do kasno u noć. Mlađa populacija više je naklonjena ovoj plaži radi brojnosti raznih sadržaja.

taxi transfer vodice prvić Otok Prvić je jedini naseljeni otok grada Vodica, obrastao mediteranskom makijom, vinogradima i maslinama, sa slikovitim i tihim uvalama, idealno mjesto odmora za ljubitelje idile otočnog mira. Na otoku su dva naselja:

Šepurine - Nalazi se na zapadnom dijelu otoka. Mjesto je utemeljeno početkom 17. st. kada je izgradjena crkva sv. Roka (1620. god.) na obali, a nova župna crkva Velike Gospe (1878. god.) izgradjena je na brijegu te dominira naseljem. U mjestu se nalazi ljetnikovac obitelji Draganić - Vrančić, gdje se čuva obiteljski grb i portret znanstvenika, povjesničara i pisca Fausta Vrančića iz 1605. godine.

Prvić Luka - Nalazi se na istočnom dijelu otoka u zaštićenoj uvali Luka. Naselje su u 15. st. osnovali franjevci glagoljaši, kada je započela i gradnja crkve Gospe od Milosti (1461. god.) na obali, u kojoj se nalazi grob Fausta Vrančića. U polju Dolac nalazi se crkva Gospe od Porodjenja izgradjena 1479. god. Otok je brodskim linijama dobro povezan sa Vodicama i Šibenikom, a smještaj se može naći u privatnim kućama uz prehranu u gostionicama.

SRIMA & TRIBUNJ

taxi transfer tribunj srima Srima
Naslanja se na Vodice na jugu, te dugim i pitomim šljunčanim plažama i kvalitetnim smještajem u privatnim kućama i kampovima, smještenim uz samu obalu mora, postaje omiljeno ljetovalište ljubiteljima mira i idiličnog odmora u "malome mistu". Intenzivna stambena izgradnja novijega doba, potaknuta razvojem turizma, izbrisala je granice između Vodica i Srime. Uzduž obale, u više redova kvalitetnih obiteljskih kuća, uređene su brojne sobe i apartmani, namijenjeni domaćim i stranim turistima. Srima je ugodno i mirno naselje, udaljeno od ljetne vreve. Ipak, njene lijepe šljunčane plaže znaju biti prepune kupača. No, oni željni zabave mogu utažiti svoje apetite u Vodicama koje imaju šarolik noćni život. Upravo iz tih razloga, ponude tihog odmora s jedne strane i raznovrsnog izvanpansionskog sadržaja s druge, ovamo se svake godine vraćaju brojni turisti.

Tribunj
Poznato turističko mjesto 2 km sjeverno od Vodica, u podnožju brežuljka sv. Nikola. Povijesna jezgra nastala je na otočiću koji je kamenim mostom povezan sa kopnom. Na vrhu brda sv. Nikola nalazi se crkvica sv. Nikole (iz 1452. god.), a u podnožju je župna crkva Velike Gospe. Danas Tribunj turistima nudi kvalitetan smještaj u privatnim kućama i kampovima, a u centru mjesta je marina sa 500 vezova i trajektnim pristaništem. Tribunj je u regiji posebno poznat po bogatoj ponudi ribe i školjaka u kvalitetnim restoranima. Tribunj ima i raznoliku ponudu sportskih aktivnosti: tenis, boćanje, nogomet i košarka, škola ronjenja, jedrenja, i podvodni safari. Ni zabavni život ne zaostaje: od tradicionalnih fešta i pučkih svetkovina do zabavnih programa. Već nekoliko desetljeća u Tribunju se održava poznata utrka tovara, koja se ne srami one bikova u Pamploni, samo nije ni približno toliko opasna te je prava atrakcija za goste i domaćine.