Book your transfer faster and easier on our new website!

Rezervirajte svoj transfer sada

Od: izaberite sa popisa choose transfer start
Do: izaberite sa popisa choose transfer destination

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50

Transfer od zračne luke Split do Zadra

airport service Transfer u jednom smjeru

airport service Povratni transfer

ZADAR

taxi transfer Zadar Grad Zadar smješten je u samom srcu Jadrana te čini urbano središte sjeverne Dalmacije kao admistrativni, privredni, kulturni i politički centar regije u kojem živi blizu 90.000 stanovnika. Tijekom 3.000 godina dugoga povijesnog razvoja zadarska se regija do danas razvila na površinu koja obuhvaća 14 posto teritorija Republike Hrvatske, na oko 12 posto teritorijalnog mora s površinom otoka od oko 580 km i ukupnim brojem otoka koliko je dana u godini.

POVRŠINA
Županija: 8066,91 km2
Kopneni dio: 3 642 km2
Morski dio: 3845,00 km2
Otoci: 580 km2, 200 otoka, od toga 17 naseljenih
Svojim prirodnim položajem na spoju geografski različitih hrvatskih regija, okružen povijesnim gradićima poput Nina, Paga, Biograda, Obrovca, Benkovca i mnogih drugih lako je dostupna i atraktivna destinacija posjetiteljima iz cijelog svijeta, bilo morem, kopnom ili zrakom.

Izrazito razvedena obala, otoci i netaknuta priroda mame brojne nautičare upravo na ovo područje. Arhipelag koji broji 24 veća i čak 300 - tinjak malih otoćića i hridi, 3 parka prirode - Telašćica, Sjeverni Velebit i Vransko jezero te 5 nacionalnih parkova - Paklenica, Plitvice, Kornati, Krka i Velebit svrstavaju Zadar i njegovu okolicu u sam vrh turističke ponude Hrvatske.

KLIMA
Zahvaljujući svom geografskom položaju Zadar se odlikuje blagom mediteranskom klimom (topla i suha ljeta, te blage i kišovite zime) što se očituje u prekrasnoj mediteranskoj vegetaciji s ponekim egzotičnim subtropskim primjerkom u zadarskim gradskim parkovima. Prosječna temperatura zraka ljeti iznosi 25°C, zimi 7°C, dok je ljetna srednja vrijednost temperature mora 23°C. Zadar je drevni grad, sagrađen na središtu hrvatskog Jadrana, prepun je povijesnih i kulturnih znamenitosti. Star tri tisuće godina, grad duge, burne i dinamične povijesti, često rušen, pljačkan, razaran, svaki je put iz ruševina nicao jači, ljepši i bogatiji. U povijest se Zadar prvi put javlja u 4. st. pr.n.e. kao naselje ilirskog plemena Liburna - spominje se oblik imena Jader, a prolazeći povijesni put ime se mijenja u Idassa (grčki izvor), Jadera (rimski izvor), Diadora, Zara (za vladavine Venecije i kasnije Italije) do današnjeg imena Zadar. Danas je grad sačuvani spomenik različitih povijesnih vremena i kultura, koje su postavile granice i vidljive konture njegova urbana izgleda.


taxi transfer Zadar MORSKE ORGULJE
Morske orgulje smještene su u blizini novog pristaništa za cruisere, u sklopu zadarske rive te su prepoznatljive po svom kaskadnom obalnom profilu koji treba stimulirati promjenu u kretanju obalom, zadržavanje i silazak do mora. Kamene stepenice protežu se na sedamdesetak metara obale, podijeljenih u sedam desetmetarskih sekcija, ispod kojih je, na razini najnižeg mora oseke, okomito na obalu ugrađeno 35 polietilenskih cijevi različitih dužina, promjera i nagiba, koje se koso uzdižu do obalnog poločanja i završavaju u kanalu (servisnom hodniku). Zrak potisnut valom vodi se iz šireg u uži profil, kako bi dobio ubrzanje i prozveo zvuk u sviralama (LABIUMI - zviždaljke) smještenim u hodniku ispod obalne šetnice, odakle zvuk (kroz mistične otvore u kamenu) izlazi u prostor šetnice. Ovo je mjesto spoja ljudskih ideja i vještina s energijom mora, valova, osekom i plimom, mjesto za relaksaciju, razmišljanje i razgovor uz neprekidan koncert mističnih tonova "orkestra Prirode".

JESTE LI ZNALI?
• da je grad Zadar prvi grad na hrvatskom tlu koji je još 1396.g. imao sveučilište.
• da su prve novine na hrvatskom jeziku tiskane baš u Zadru 1806.g. a zvale su se 'Kralj Dalmatin'.
• da na otoku Ugljanu ima 200 000 stabala maslina.
• da se svi stanovnici otoka Ošljaka u zadarskom kanalu prezivaju Valčić.
• da je engleski kralj Edward VIII s Wallis Simpson posjetio otok Molat na svom krstarenju po Jadranu.
• da se zadarski liker Maraschino u 18.st izvozio u gotovo sve europske zemlje te da se nalazio na stolovima poznatih vladara: engl. kralj George IV, N. Bonaparte, ruski car Nikolaj I…

PLAŽE & GASTRONOMIJA

PLAŽE
Zadarska rivijera nalaze se na najrazvedenijem dijelu Jadrana prepunom malih uvala, otočića i otoka koje zahvaljujući kvalitetnoj izletničkoj ponudi možete posjetiti i nesmetano uživati u ljepoti njezinih šljunčanih, pješčanih te kamenih i prirodnih plaža. Arhipelag ispred zadarske obale obiluje mnoštvom manjih i većih otoka od kojih je svaki poseban za sebe. Na otočićima koji nisu naseljeni možete živjeti poput Robinsona Crusoea, odmarati se u kućicama na osami koje će vam pružiti bijeg od urbanog stila života i svakodnevice. Raznolikost i razvedenost obale ovog područja omogućava svakom turistu da na plažama nađe svoj dio raja. Bilo da tražite obiteljsku plažu sa sadržajima namijenjenih vama i vašim mališanima, pješčanu plažu, plažu za zabavu i noćni život, za ronjenje, windsurfing ili kitesurfing. u Hrvatskoj ćete ih naći sve.

Nin je čarobna oaza pješčanih plaža koje se prostiru u okruženju starog grada u ukupnoj dužini od 8000 m. Često se proglašavaju najljepšim plažama u Hrvatskoj (Kraljičina plaža, Ždrijac, Prodorica, Zaton Holiday Resort s Plavom zastavom i Bilotinjak). Ninska laguna obiluje povoljnim vjetrovima idealnim za surfanje. Kraljična plaža, 3 km duga pješčana plaža u Ninskoj laguni, s jednim od najljepših pogleda na Velebit koji ostavlja bez daha, pogodna je za miran odmor posebno za obitelji s malom djecom.

Pored dviju uredenih prirodno šljunčanih javnih plaža, novigradska obala obiluje malim šljunčanim izoliranim uvalama koje osiguravaju intimu korisnika u sjeni tamarisa. Iz Novigrada se lako mogu posjetiti nacionalni parkovi: Paklenica, Plitvice, Krka, Kornati, zatim Park prirode Velebit, Tulove grede, Podvelebitski kanal, Karinsko more, rijeka Zrmanja, rijeka Krupa, Cerovačke pećine, prirodni ornitološki rezervat Vrana s Vranskim jezerom.

GASTRONOMIJA
Gastronomija zadarske regije se temelji na jelima od ribe, školjki i mekušaca, a kao prilog najčešće se servira kuhano povrće "na lešo", a sve je začinjeno domaćim maslinovim uljem koje je u ovim krajevima posebno dobrog okusa. Kao začini se još koriste ružmarin, lovor, kapar, koromač, kadulja, bosiljak... Povrće koje se uzgaja na otocima i u zaleđu svakako možemo ubrojiti u zdravu hranu, zbog povoljne klime uspijeva više puta u godini a može se ljeti i zimi dobiti svježe na tržnicama. Prava poslastica su i jela od janjetine, naročito one s otoka Paga. Za predjelo svakako treba probati čuveni paški ovčji sir kao i posedarski pršut koji svoj okus zahvaljuje posebnom načinu sušenje. Za sve one koji vole dobar zalogaj, mirise, vina i ugođaj Dalmacije naša regija je prava gastro destinacija.

GRADSKA TRŽNICA
U većini dalmatinskih gradova gradska tržnica je pravi užitak za sva čula. Zadar nije izuzetak, a zadarska je tržnica jedna od najživopisnijih i najšarenijih u okolici. Postojala je još od srednjeg vijeka, ali današnja datira iz perioda nakon Drugog svjetskog rata kada su mnoge zgrade u ovom dijelu grada bile sravnjene sa zemljom. Neke se još uvijek rekonstruiraju. Bankovi na otvorenom mjesto su najljepših delicija koje mediteranska klima ima za ponuditi: sve vrste svježeg voća i povrća... sve uzgojeno u okolici grada ...

NACIONALNI PARKOVI

taxi transfer zadar krka PRIRODNA OBILJEŽJA
Prirodna obilježja zadarske regije krasi 1.200 kilometara slikovite i čiste morske obale i impozantna raskoš od 300 otoka i otočića. Posebnost zadarske regije čini i to što se nalazi u okružju čak 5 nacionalnih parkova. To su Paklenica, Kornati, Plitvička jezera, Slapovi Krke i Sjeverni Velebit. Za samo sat do dva sata vožnje automobilom ili brodom, do nekih parkova i pola sata avionom iz zadarske zračne luke Zemunik, moguće je stići iz turističkih mjesta u regiji do svih nacionalnih parkova.
taxi transfer zadar kornati NACIONALNI PARK KORNATI
Nacionalni park Kornati, je jedna od narazvedenijih otočnih skupina, otočića razasutih po središnjem dijelu Jadrana. Kornati su u privatnom vlasništvu mještana Murtera. Većina otočića je dio Hrvatske i svjetske prirodne baštine, koja je posebno zaštićena i proglašena nacionalnim parkom. U podmorju NP Kornati krije se raznolikost doista bogatog biljnog i životinjskog svijeta. Kopneni dio parka, koji na prvi pogled izgleda kao pustinja sa svojom ogoljelom površinom, također vrvi od života.
taxi transfer zadar paklenica NACIONALNI PARK PAKLENICA
Paklenica je zajednički naziv za dvije kanjonske doline (Velika i Mala Paklenica najljepši je predio planinskog masiva Velebit kojega je UNESCO uvrstio u svjetske rezervate biosfere) s liticama visokim i 400m, koje se okomito na smjer pružanja planine, usjecaju od mora do pod najviše vrhove. U okomito urezanim i dubokim kanjonima podgorske doline koja prati glavni greben Velebita, obilje je zanimljivih i nesvakidašnjih prirodnih pojava. NP Paklenica najpoznatiji je alpinistički centar poznat i izvan granica Hrvatske.
taxi transfer zadar plitvička jezera NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA
U blizini zadarske regije u srcu Like nalazi se biser i ponos Hrvatske prirodne ljepote Nacionalni park Plitvička jezera. Pješačenje, planinarenje, vožnja električnim brodom i vlakom, fotografiranje, vožnja biciklom, skijanje, veslanje, bogata kulturna baština i turistička ponuda najvećeg i najstarijeg hrvatskog nacionalnog Parka - Plitvička jezera. Najistaknutiji i najposjećeniji među osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj, uvrštena u Popis svjetske baštine (UNESCO) i to još 1979. godine, među prvima u svijetu.