Book your transfer faster and easier on our new website!

Book your transfer now

From: select from list choose transfer start
To: select from list choose transfer destination

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50

Transfer från Split flygplats till Zadar

airport service Ett sätt att överföra

airport service Återgå överföra

ZADAR

taxi transfer Zadar Staden Zadar ligger i hjärtat av Adriatiska havet, vilket gör det urbana centrum i norra Dalmatien, liksom administrativa, ekonomiska, kulturella och politiska centrum i regionen med nästan 90,000 invånare. Under 3000 år av en lång historisk utveckling i Zadar regionen är idag utvecklas på ytan som täcker 14 procent av kroatiskt territorium, och omkring 12 procent av territorialhavet av ön med en yta på cirka 580 km och det totala antalet öar som den dag på året.

OMRÅDE
Region: 8066.91 km2
Tomt del 3 642 km2
Sea del: 3845.00 km2
Islands: 580 km2, 200 öar, varav 17 bosättningar

Med sin naturliga position i skärningspunkten mellan geografiskt olika kroatiska regioner, omgiven av historiska städer som Nin, Pag och Biograd, Obrovac, Benkovac och många andra lätt tillgänglig och attraktiv för besökare från hela världen, antingen genom sjö-, land-eller lufttransport . Extremt oländig kustlinje, öar och oförstörd natur lockar många båtförare och seglare på detta område. Denna ögrupp består av 24 större och till och med 300 - udda små kobbar och klippor, 3 naturen - Telašćica, Norra Velebit och Vrana och 5 nationalparker - Paklenica, Plitvice, Kornati, Krka och Velebit, rang Zadar och dess omgivningar på den populära turistattraktioner kroatiska.

KLIMAT
Tack vare sitt geografiska läge har Zadar ett milt medelhavsklimat (varma och torra somrar och milda och regniga vintrar) som avspeglas i den vackra Medelhavet vegetation med enstaka exotiska subtropiska förlagan i Zadar stadsparker. Den genomsnittliga sommar temperatur är 25 ° C, vinter 7 ° C, medan medelvärdet för sommaren temperaturen 23 ° C. Zadar är en gammal stad, byggd i mitten av den kroatiska Adriatiska havet, fullt av historiska och kulturella sevärdheter. Star tre tusen år, staden lång, turbulent och dynamisk historia, ofta förstörts, rånade, förstörts, varje väg ut från skräp korgen starkare, bättre och rikare. I historien om Zadar först dök upp i det 4th århundradet f.Kr. som en lösning av illyriska stammen Liburna - nämnde form av Jäder, en historisk väg, passerar namnet ändras Idassa (grekiska källor), Jadera (romerska källor), Diadora, Zara (regeln om Venedig och senare i Italien) att lägga fram namnen på Zadar. Idag är det bevarade monument av olika historiska tider och kulturer, som sätta gränser och synliga konturer av stadsplanen.


taxi transfer Zadar HAVS ORGEL
Zadar Riva - havs orgel ligger nära den nya hamnen för kryssningsfartyg, som en del av vattnet och känns igen på de kaskad kust profil för att stimulera förändringar i kusten, behålla och ner till havet. Stentrappan sträcker sig över sjuttio meter längs kusten, uppdelat i sju avsnitt desetmetarskih, enligt vilken, vid den lägsta havet tidvatten, vinkelrätt mot stranden en inbyggd 35 polyetylenrör av olika längd, diameter och lutning, som är benägen att stiga kust poločanja och end-to-kanal (en tjänst korridor). Luften skjuts av en våg av vatten från bredare till smalare profil, för att få acceleration och prozveo ljud i röret (LABIUMS - visselpipor) i korridoren nedanför strandpromenaden, där ljudet (genom mystiska öppningar i berget ) i rymdpromenader. Detta är platsen för mänskliga anslutning av idéer och kunskap med den energi som av vågor, ebb och flod, en plats för avkoppling, reflektion och samtal med ett stadigt gig mystiska toner "orkester Nature".

VISSTE DU?
• den första huvudstaden i Zadar på den kroatiska territoriet som fortfarande 1396 hade ett universitet. (Det grundades av dominikaner i klostret. Dominika)
• den första tidningen i kroatiska tryckt bara i Zadar 1806.g. och kallades "Kungen av Dalmatien.
• att epoker har 200.000 träd.
• att den engelska kungen Edward VIII att Wallis Simpson Molat besökte ön på sin kryssning längs den adriatiska kusten.
• Zadars likör Maraschino i 18.st exporteras till nästan alla europeiska länder och det var på skrivbordet kända regenter: Engl. King George IV, N. Bonaparte, den ryska kejsaren Nikolaj I...

STRÄNDER & GASTRONOMI

STRÄNDER
Riviera Zadar ligger i den mest indragen delen av Adriatiska havet är fullt av små vikar, holmar och öar tack vare utmärkta erbjudande du kan besöka och njuta av sand, grus och sten och naturliga stränder. Zadars skärgård har många små och stora öar, är var och en speciell. De öar som inte är befolkade, kan du leva som Robinson Crusoe, koppla av i en avlägsen stuga som ger en flykt från urban livsstil och vardag. Variationen och mångfalden av kusten i detta område kan varje turist till stränderna, hitta din egen bit av paradiset. Vare sig du letar efter en barnvänlig strand med bekvämligheter som för dig och dina ungdomar, sandstrand, strand underhållning och nattliv, dykning, vindsurfing och kitesurfing. i Kroatien hittar du dem alla.

Nin är en magisk oas med sandstränder som sträcker sig runt den gamla staden med en total längd på 8000 m. Det är ofta röstade de vackraste stränderna i Kroatien (Queen's strand, Ždrijac, Prodorica, Zaton Holiday Resort Blå Flagg och Bilotinjak). Ninska lagun vimlar av låga vindar, perfekt för surfing. Kraljična strand, 3 km långa sandstranden i lagunen Ninskoj, med en av de vackraste utsikt över Velebit bergskedjan som ger dig andfådd, lämplig för semester i synnerhet för familjer med små barn.

Förutom de två som regleras av naturlig sandstrand allmän strand, överflöd Novigrad kusten i små isolerade sandiga vikar som ger användares privatliv i skuggan av tamarisk träd. Från utveckling kommer att vara enkelt besöka nationalparker: Paklenica, Plitvice, Krka, Kornati, då Velebit Nature Park, Tulove balkar, Velebit kanal, Karin havet, Zrmanja floden, floden Krupa Cerovačke grottor, naturliga ornitologiskt reservat med Vransko Vrana Lake.

GASTRONOMI
Zadar region baseras på mjöl av fisk, skaldjur och blötdjur, och som en sida skålen vanligtvis serveras med kokta grönsaker "kokt" och alla kryddig hemmagjord olivolja som är inom dessa områden som är särskilt god smak. Som kryddor används fortfarande rosmarin, lagerblad, kapris, fänkål, salvia, basilika ... Grönsaker som odlas på öarna och inlandet, kan vi säkert räkna med en hälsosam kost, på grund av klimatet förvaltar mer än en gång om året och kan erhållas i sommar och vinter i färskt marknader. En riktig höjdare är lammrätter, särskilt de från ön Pag. Till att börja med bör man prova den berömda Pag fårost och prosciutto Posedarski din smak tack vare den speciella torkning. För dem som älskar god mat, kryddor, vin och stämningen i vår region i Dalmatien är en sann kulinarisk destination.

City Market
I de flesta städer på den dalmatiska City Market är ett riktigt nöje för alla sinnen. Zadar är inget undantag, och Zadar's är en av de mest färgstarka marknader runt. Det har funnits sedan medeltiden, men i dag är från tiden efter andra världskriget då många byggnader i denna del av staden var jämnad med marken. Vissa är fortfarande rekonstrueras. Banken att öppna ett ställe som läckerheter de vackraste medelhavsklimatet har att erbjuda: alla typer av färsk frukt och grönsaker ... alla som odlas i närheten av staden...

NATIONALPARKER

taxi transfer zadar krka Naturliga egenskaper
Naturliga egenskaper Zadar Området har 1200 kilometer av den pittoreska kustlinje och den imponerande storheten av 300 öar och fastlandet inlandet område. Det speciella med denna Zadar regionen, och det verkar som den är omgiven av fem national parker: Paklenica, Kornati, sjöar Plitvice, vattenfall Krka och Norra Velebit. För en timme eller två timmar med bil eller båt till några parker och en halv timme med flyg från Zadar flygplats är det möjligt att komma från städer i regionen till alla nationalparker.
taxi transfer zadar kornati Nationalparken Kornati
National Park Kornati är en av de mest skärgården, små öar spridda över hela centrala delen av Adriatiska havet. Kornati är privatägda av personer bosatta i Murter. Huvuddelen av ön är en del av kroatiska och världens naturarv som är särskilt skyddade och utses en nationalpark. NP Kornati ubåten ligger verkligen rik mångfald av flora och fauna. Tomt i parken, som vid första anblicken ser ut som en öken med sina bara yta, vimlar också av liv. Parken är sällsynta djur mård, som genialt är dolda.
taxi transfer zadar paklenica Nationalparken Paklenica
Paklenica en är det gemensamma namnet för två kanjoner (Stora och Lilla Paklenica är den vackraste regionen i berget Velebit som är ett världsarv biosfärområden) med 400m höga klippor, som är vinkelrätt mot av berget, skär från havet till de högsta topparna. Sambandet mellan havet och bergen, i skuren vertikalt eller djupa dalgångar foten dalen längs de större ås Velebit, en hel del intressanta och ovanliga naturfenomen. NP Paklenica är den mest kända alpina centrum kända utanför Kroatiens gränser.
taxi transfer zadar plitvička jezera Nationalparken Plitvicka jezera
Vandring, klättring, fotografi, cykling, skidåkning, segling, rikt kulturarv och turism erbjuder den största och äldsta kroatiska nationalparken - Plitvice. De mest framträdande och mest bland de åtta nationalparker, som anges i listan över världsarv (UNESCO) och det fortfarande 1979. Var bland de första i världen. Men i det tidigare har tagit upp en hel del kunskap om naturresurser av nationalparken Plitvice, som inte är "bara" tuff bildar vattenfall och världsberömda sexton kaskadkoppling sjöar.